Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus (rudasis)
- šiek tiek kardamono (smulkintas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 2 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 150 gramų sviesto
- 100 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
150 g sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
4 a.š. cinamono
1 vanilės ankšties
1 kiaušinio
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti sviestą, kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą sviestą, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla. Skanaus!
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus (rudasis)
- šiek tiek kardamono (smulkintas)
- 2 vienetai kiaušinių
- 4 stiklinės kvietinių miltų
- 2 stiklinės pieno
- šiek tiek druskos
- 150 gramų sviesto
- 100 gramų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Įdarui:
150 g sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
4 a.š. cinamono
1 vanilės ankšties
1 kiaušinio
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti 1 h pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti sviestą, kurį sumaišyti su cukrumi ir taip pat supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą paminkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti kokioms 15 min. pakilti. Kai pakyla, gerai nusivalome stalą, ištepame lydytu sviestu ir imame maždaug trečdalį tešlos. Ją iškočiojame į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą sviestą, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą "dešrą" supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 C orkaitėje apie 10-15 min., vis patikrinant, ar nesvyla. Skanaus!
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą