INGREDIENTAI:
  -   3 vienetai   baklažanų 
-   1   česnakų 
-   šiek tiek   juodųjų pipirų (malti) 
-   120 gramų   ryžių 
-   1 vienetas   svogūnų 
-   450 gramų   kiaulės faršo 
-   3 valgomieji šaukštai   majonezo 
-   200 gramų   sūris 
-   šiek tiek   druskos 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Baklažanus sudėkite į dubenį su vandeniu bei druska ir palaikykite apie 20 minučių. Tai reikia daryt todėl kad kitaip baklažanas gali turėti kartumo.
 Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, nukoškite ir išpilkite iš maišelio.
 Baklažanus ištraukite iš sūdyto vandens, perpjaukite pusiau ir išskaptuokite jo vidų (viduje esančio minkštimo neišmeskite jį panaudosim įdarui).
 Susmulkinkite svogūną ir dekite į įkaitintą keptuvę su aliejumi.
 Apkepus svogūnui sudėkite į keptuvę maltą mėsa, pakepkite, sudėkite susumulkintą baklažano minkštimą, sudėkite pomidorų padažą ir, viskam apkepus, įdėkite susmulkintą česnaką.
 Viska pabarstykite druska ir pipirais.
 Baigus kepti į keptuvę sudėkite ryžius, viską išmaišykite ir įdaras jau paruoštas.
 Į baklažanų „laivelius“ sudėkite paruoštą įdarą.
 Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su majonezu ir uždėkite ant baklažanų viršaus.
 Paruoštus įdarytus baklažanus dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
 P. S. Šitaip galite įdarynėti ne tik baklažanus bet ir paprikas ar kitas daržoves.
 Skanaus!
   Autorius: Aura 
     REKLAMA