Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išskobiamas. Kietai virtus kiaušinius supjaustome (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Marinuoti agurkai nulupami ir smulkiai supjaustomi, taip pat smulkiai supjaustoma dešra ar kumpis. Sviestas ištrinamas su garstyčiomis, sudedama susmulkinta dešra, agurkas, kiaušiniai, šaukštas smulkinto minkštimo. Viskas atsargiai sumaišoma ir sukrečiama į batoną, kiek pakratoma, kad neliktų tuščių tarpų. Įdarytas batonas kietai suvyniojamas į maistinę plėvelę ir keliom valandoms dedamas į šaldytuvą. Supjaustomas plonais griežinėliais ir sudedamas į lėkštę. Tiekiamas šaltų užkandžių stalui. Skanaus
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas batono
2 vienetai marinuotų agurkų
100 gramų dešros (ar kumpis)
100 gramų sviesto
1 arbatinis šaukštelis garstyčių padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Batono viršus aptarkuojamas, kad nebūtų kietesnių sukepusių vietų, galas nupjaunamas, minkštimas išskobiamas. Kietai virtus kiaušinius supjaustome (atskirai baltymas, atskirai tryniai). Marinuoti agurkai nulupami ir smulkiai supjaustomi, taip pat smulkiai supjaustoma dešra ar kumpis. Sviestas ištrinamas su garstyčiomis, sudedama susmulkinta dešra, agurkas, kiaušiniai, šaukštas smulkinto minkštimo. Viskas atsargiai sumaišoma ir sukrečiama į batoną, kiek pakratoma, kad neliktų tuščių tarpų. Įdarytas batonas kietai suvyniojamas į maistinę plėvelę ir keliom valandoms dedamas į šaldytuvą. Supjaustomas plonais griežinėliais ir sudedamas į lėkštę. Tiekiamas šaltų užkandžių stalui. Skanaus