REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų picos. O kaip sako TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius, šis patiekalas savo populiarumu visame pasaulyje matyt prilygtų tokiems produktams, kaip kiaušiniai ar svogūnai. O svarbiausia, kad picą galima kepti visur – net ir ant grilio! Būtent tą įrodys ir šio penktadienio laidos dalyviai, pasiruošę nustebinti ne tik jų picas vertinsiantį kulinarą, bet ir visus žiūrovus.

Tikriausiai būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgtų picos. O kaip sako TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius, šis patiekalas savo populiarumu visame pasaulyje matyt prilygtų tokiems produktams, kaip kiaušiniai ar svogūnai. O svarbiausia, kad picą galima kepti visur – net ir ant grilio! Būtent tą įrodys ir šio penktadienio laidos dalyviai, pasiruošę nustebinti ne tik jų picas vertinsiantį kulinarą, bet ir visus žiūrovus.

REKLAMA

Anot V. Radzevičiaus, pagaminti picą nėra sunku, mat šio patiekalo sugadinti beveik neįmanoma. Viskas, ko reikia – jūsų mėgstami ingredientai ir fantazija. Kepdamas picą, įvairiausias idėjas pasitelkia ir pats Vytaras. Laidos vedėjas išduos, kad kartais šį patiekalą gardina net ir labai netikėtais ingredientais – pavyzdžiui, rūkytu šamu.

Italijos dvelksmas šį penktadienį bus jaučiamas jau nuo pirmųjų laidos sekundžių. Picas šį penktadienį keps ir dėl geriausiojo titulo kovos 3 metų čirškinimo patirtį sukaupusi pramogų pasaulio atstovė Neringa Zeleniūtė ir 11 metų save grilio entuziastu laikantis Valdas Staugaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pats Valdas save vadina amatininku, maistas ir jo gamyba – didžiausias jo hobis. Obuolių pyrago receptą jis perprato vos 12-os! O šiandien jo gaminamu maistu ypač mėgaujasi jo paties vaikai.

REKLAMA

Prieš pradėdamas gaminti, Valdas žiūrovams atskleis ir netikėtą savo picos receptą. Pasirodo, kad jis turi visą istoriją:

„Šios picos tešlos receptas atkeliavo iš Jurbarko krašto. Ten gyvena toks Vaidas, kuris gūdžiais laikais dirbo jūrininku. Nuplaukęs į Ispaniją, jis ten iššoko, pabėgo ir ėmė dirbti picerijoje pas italą.

Dabar jis stato pečius – vieną iš tokių pastatė ir mano broliui. O tada nusprendė jį išmokyti, kaip teisingai išsikepti picą. Esame trys broliai, ir jis mokino mus visus – nežinau, kodėl, bet kepti picą išmokau aš vienas (juokiasi)“.

REKLAMA
REKLAMA

Meilę maistui dar vaikystėje pajautė ir kita laidos viešnia, N. Zeleniūtė. O šiandien ji virtuvėje ne tik randa ramybę, bet ir savo įspūdingais patiekalais žavi daugybę sekėjų socialiniuose tinkluose.

„Namuose gaminu vienintelė, virtuvė – mano zona. Tai – tam tikras mano minčių valymo mechanizmas, atsijungimas. Kažkam patinka skaityti, kažkam – megzti, siūti ar pabūti tyloje, o aš geriausiai atsijungiu, kai gaminu“, – pasakos ji.

Ir nors N. Zeleniūtei neįveikiamų užduočių virtuvėje nėra, anot moters, tikrai neverta užmiršti ir to, ką su tokiu pasigardžiavimu daugybė lietuvių valgydavo vaikystėje.

„Man atrodo, kad visi, kurie yra mano amžiaus kategorijoje, prisimena ir kotletus, ir šnicelius, ir karbonadus. Šią mano silpnybę pastebi ir tie, kurie seka mane „Instagram“. Vis dar bandau priminti ne tik sau, bet ir kitiems, kad šalia visų prabangių jūros gėrybių, dar yra ir nuostabūs karbonadai su stora džiūvėsėlių plutele“, – su šypsena pasakos ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maistas, jo kultūra ir skonių įvairovė Neringai itin svarbu ir tuomet, kai ji keliauja. Ir nors italų ar Viduržemio jūros virtuves ji laiko pačiomis mėgstamiausiomis, per visą gyvenimą yra ragavusi ir kiek egzotiškesnių patiekalų, apie kuriuos papasakos laidoje.

O štai picas Neringa pripažins dažnai kepanti ir namuose. Viskas nebūtų sudėtinga ir laidoje, jei ne naujas prietaisas – grilis. Tiesa, kepdama picą, N. Zeleniūtė liks ištikima klasikai – jos receptas sudomins ne vieną šio patiekalo mėgėją.

Įdomiomis istorijomis dalinsis ir laidos vedėjas. Per savo galybę kelionių, V. Radzevičius yra matęs daugybę netikėtų dalykų – vieną tokių jis išvydo ir Italijoje.

REKLAMA

„Italijoje ne viename sename miestelyje esu matęs viešas krosnis. Jei namie neturi tinkamos krosnies, žmonės išsikepti picų ateina ten“, – pasakos jis, o Neringa pridės, kad jei Vytaras išduotų tokių vietų adresą, ji su mielu noru nuvyktų ten pasipraktikuoti.

Taip pat abu laidos dalyviai sulauks ir netikėto vedėjo klausimo – ar išdrįstų picos su ananasais pasiūlyti tikram italui, virtuvės šefui bei laidos „La maistas“ vedėjui Gian Lucai Demarco?

„Tikriausiai nesu matęs taip besikeikiančio italo kaip jis, kai išgirsta, kad picą reikėtų gardinti ananasais. Tai prilygsta didžiausiam sprogimui lygioje vietoje“, – juoksis Vytaras.

REKLAMA

O štai savo paties pirmąkart paragautos picos skonį V. Radzevičius puikiai prisimena iki šiol.

„Picų iki 1980 metų Lietuvoje nebuvo. Žmonės kepdavo tik vos tai primenančius mielinius pyragus. Picą, o tiksliau – picos parodiją – pirmąkart paragavau Vilniaus picerijoje, prie kurios stovėdavo net ir pusę kilometro besidriekiančios eilės.

Reikėdavo laukti valandą, kad gautum plokščio batono su pomidorų padažu, majonezu, pieniškomis dešrelėmis ir šiek tiek sūrio. Ir tai būdavo picų pica“, – prisiminimais dalinsis jis.

O kokiomis picomis V. Radzevičių nustebins laidos dalyviai ir kuriam iš jų pavyks išplėšti pergalę, žiūrovai pamatys jau šį vakarą.

„Lidl grilio talentai“ – penktadienį, 17.55 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų