Siūlome jums kitokius. Jų skonis – ypač malonus gomuriui. Jie tiršti, gardūs, o į juos dedami švieži burokėliai – idealus, nors ir mažai girdėtas, sprendimas, suteiksiantis šaltibarščiams malonaus skonio ir traškumo.
Reikėtų priminti, kad dauguma lietuvių pripratę gaminti šaltibarščius su marinuotais burokėliais.
Tad pirmyn!
Jums reikės:
900 gramų kefyro, 300 gramų šviežių burokėlių, 2-3 šviežių agurkėlių, svogūnų laiškų, krapų, druskos, šlakelio citrinos sulčių.
Nulupkite šviežius burokėlius ir sutarkuokite šiaudeliais, apšlakstykite citrinų sultimis. Agurkus supjaustykite kubeliais, krapus, susmulkinkite svogūnų laiškus.
Viską gerai išmaišykite, užpilkite kefyru, pagardinkite druska.