Blyneliams reikės:
- 2 puodelių miltų
- 1 puodelio vandens
- Šaukštelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
- Sezamų aliejaus
Antienai reikės:
- 4 anties krūtinėlių
- Agurkų
- Svogūnų laiškų
- Hoisin padažo
Gaminimo eiga:
Į dubenį suberti miltus, aliejų ir druską, gerai išmaišyti. Supilti verdantį vandenį ir šakute maišyti, kol šiek tiek atvės tešla. Atvėsusią tešlą išversti ant stalo ir minkyti, kol tešla taps glotni. Tešlą uždengti ir palikti pastovėti dvidešimt minučių. Pastovėjusią tešlą supjaustyti vienodais gabalėliais.
Paimti du gabalėlius tešlos, juos šiek tiek suploti, vieną paplotėlį patepti sezamų aliejumi, ant viršaus dėti kitą ir juos taip kartu sudėtus iškočioti. Kočioti kol gausis plonas blynelis. Keptuvę patepti sezamų aliejumi ir į ją dėti blynelį, kepti, kol pradės formuotis pūslelės, tada apversti ir pakepti dar kitą pusę.
Iškeptus blynelius dėti į lėkštę ir laikyti uždengtus su rankšluostėliu. Prieš valgant, paimti blynelį ir jį atskirti, tada gausite tikrai ploną paplotėlį.
Anties krūtinėlę nusausinti ir jos odelę įpjauti, kad gautųsi maži rombai. Krūtinėlę, odele žemyn, padėti ant sausos keptuvės ir pradėti kaitinti. Keptuvė po truputį kais, krūtinėlė lėtai pradės kepti, kai pradės tekėti riebalai iš krūtinėlės, reikia padidinti kaitrą.
Kepti krūtinėlę, kol gražiai apskrus odelė ir riebalų sluoksnis po odele taps plonas. Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Krūtinėlę, odele į viršų, sudėti į skardą, pabarstyti druska ir pipirais, pašauti į orkaitę 10–15 minučių. Ištraukus iškeptą krūtinėlę palikti ją kelioms minutėms pastovėti ir tik tada pjaustyti.
Ant blynelio tepti šiek tiek padažo, dėti kelis griežinėlius mėsos, svogūnų laiškų, agurkų juostelių ir susukti.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































