Sertifikuota maisto saugos profesionalė Janilyn Hutchings sako, kad yra du būdai, padedantys geriausiai dezinfekuoti kempines ir jas vėl padaryti saugias naudoti.
Vienas iš galimų variantų – įmesti kempinę į indaplovę:
„Tiesiog įdėkite ją ant viršutinės lentynos ir įjunkite indaplovę. Karštis dezinfekuos visus mikrobus ir bakterijas, todėl kempines vėl bus saugu naudoti.“
Taip pat galima kempinę sudrėkinti karštu vandeniu ir minutei įdėti į mikrobangų krosnelę:
„Pamatysite, kaip iš kempinės išsiskiria garai, tad čia ir vėl pagrindinis herojus – karštis. Pagal turimus duomenis, šie paprasti abu metodai padeda sunaikinti iki 99 procentų kempinėse esančių bakterijų.“
Tačiau Janilyn nurodo, kad net ir taip dezinfekuojant kempines kiekvieną dieną jas vis vien reikėtų išmesti po dviejų savaičių, mat tokia yra įprasta kempinės „gyvenimo trukmė“:
„Pakeitus kempinę bent kas dvi savaites, bakterijos neišplis ir nesidaugins. Taip pat turėtumėte ją pakeisti, jei nebegalite atsikratyti nemalonaus kvapo.“