Palaistykite gėles šiomis natūraliomis trąšomis: jas rasite savo virtuvėje

Kai ateina metas tręšti, pravartu žinoti, kad ne visada naudinga naudoti trąšas iš rinkos. Daugelio rūšių trąšos parduodamos specializuotose parduotuvėse, tačiau didelėje jų dalyje yra chemikalų, taip pat jos yra brangios. Tai nereiškia, kad turėtumėte visiškai atsisakyti trąšų, kurios yra būtinos augalų augimui.

Savo virtuvėje turite natūralų ir daug efektyvesnį variantą, kuris gali būti puiki natūrali trąša jūsų augalams. Kalbama apie mieles, efektyviausias natūralias trąšas, turinčias azoto, kalio, fosforo ir B grupės vitaminų. Šios medžiagos per puikų balansą pagreitina augalų šaknų formavimąsi, kurios tampa stiprios ir daug lengviau persodinamos.

Tai taip pat sumažina augalų ligų riziką ir daro teigiamą įtaką jų sveikimo procesams.

Jums reikės: 50 gramų mielių (šlapių arba 17 gramų sausų) ir 1 litro šilto vandens.

Paruošimo būdas: Į indą įpilkite šiek tiek vandens ir suberkite mieles. 

Gerai išmaišykite. Palikite mišinį maždaug dviem valandoms. Po dviejų valandų praskieskite gautą tirpalą vandeniu. Atminkite, kad tirpalą reikia praskiesti santykiu 1:5.

Gautas trąšas naudokite sezoniškai. Pavasarį ir vasarą šias trąšas naudokite 10 dienų, o rudenį ir žiemą – mėnesį. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad laistant augalus mielių tirpalu, dirvožemis praranda nemažą kiekį kalcio ir kalio. Tai galima lengvai ištaisyti, jei nepamiršite papildyti dirvožemio mineralais. 

Šaltinis: worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų