Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugėsi malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodė ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinojo ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…

Praėjusį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Gian Luca Demarco ne tik džiaugėsi malonia pažintimi su malūnininku Pranciškumi ir jo anūke, bet žiūrovams pagaliau parodė ir tai, kaip nuo pačių mažiausių žingsnelių pagaminti pastą. O taip pat laidos žiūrovai sužinojo ir tai, kodėl italai taip nemėgsta, kai šis patiekalas yra vadinamas makaronais…

REKLAMA

Naminę pastą paruošti nėra sudėtinga, o ragauti labai skanu. Puikus padažas pagardina kiekvieną kąsnelį. Patiekalas, kuris tikrai taps pamėgtu šeimos pietų metu.

Naminė pasta pagal Gian Luca su kaimišku padažu

Pastai gaminti reikės:

350 g. speltos miltų; 150 g. pilno grūdo speltos miltų; 6 kiaušinių

Padažui reikės:

2 saujų smidrų; 1 poro; 1 geltonosios paprikas; 4 kaimiškų dešrelių; 200 ml baltojo vyno; alyvuogių aliejaus; druskos; pipirų

REKLAMA

Pirmiausiai paruošiame pastos tešlą - į dubenį beriame miltus, viduryje padarome duobutę į kurią mušame kiaušinius. Viską gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame pastovėti 15 minučių. Per tą laiką pagaminame padažą.

Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus. Įkaitus, beriame porus. Gerai apkepiname ir dedame kaimiškų dešrelių mėsą, patroškiname. Susmulkiname smidrus ir beriame kartu į keptuvę. Apkepiname ir beriame smulkiai pjaustytą geltonąją papriką, pagardiname druska ir pipirais.

Ant miltuoto paviršiaus gerai iškočiojame tešlą. Pasiekus norimą storumą, sulankstome tešlos lakštą ir supjaustome. Pastą verdame 2 minutes pasūdytame vandenyje, išvirus sumaišome su paruoštu mėsos padažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų