Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gian Lucą praėjusio sekmadienio laidoje pagmino ypatingą desertą. „Jei pagalvotumėte apie Italiją, tikriausiai į galvą pirmiausiai šautų trys dalykai: pasta, pica ir tiramisu. O pagrindinis tiramisu ingredientas ir yra kava“, – taip sekmadienio rytą savo gaminamą desertą pristatė virtuvės šefas.

Gian Lucą praėjusio sekmadienio laidoje pagmino ypatingą desertą. „Jei pagalvotumėte apie Italiją, tikriausiai į galvą pirmiausiai šautų trys dalykai: pasta, pica ir tiramisu. O pagrindinis tiramisu ingredientas ir yra kava“, – taip sekmadienio rytą savo gaminamą desertą pristatė virtuvės šefas.

REKLAMA

Tradicinis šeimos tiramisu – pavyksta labai skanus, puikus pasirinkimas, kai norisi deserto, o ypač patiks mėgstantiems kavą.

Tradicinis Gian Lucos šeimos tiramisu

Reikės:

1 kg maskarponės; 10 kiaušinių; 10 šaukštų cukraus‘ 400 g biskvitinių sausainių („Damų piršeliai“); 400 ml kavos; kakavos 

Eiga:

Atskiriame baltymus nuo trynių ir į masę beriame 10 šaukštelių cukraus. Plakame, kol masė taps tąsi ir balkšva. Iš lėto įmaišome maskarponės sūrį.

REKLAMA

Išplakame baltymus iki standumo. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom, baltymai iš jo neišbėgtų.

Atsargiai įmaišome baltymus į maskarponės, trynių ir cukraus masę, iki vientisos kremo konsistencijos. Ant dugno dedame 1 cm storio sluoksnį kremo, pabarstome kakava ir dedame kavoje pamirkytus sausainius. Vėl dedame kremą, kakavą, sausainius.

Tiramisu palaikome 6 val. šaldytuve ir pabarstome kakava. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų