Liucija atskleidė skaniausių Kijevo kotletų receptą: išeina labai skanūs

„Nors kotletai Kijevo, bet lietuviškoje virtuvėje jie ypač populiarūs. Bene kiekvienoje kavinėje ar restorane Lietuvoje galite užsisakyti Kijevo kotletą. Taip pat juos nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Kijevo kotletus galite patiekti su mėgstamomis daržovėmis, salotomis, ryžiais, bulvėmis ar pan, prie jų tiks visi mėgstami garnyrai.“, – sako recepto autorė Liucija.

Kotletams reikės: 2 vištienos krūtinėlių; 3 kiaušinių; 125 ml miltų; 300 ml džiūvėsėlių + 0,5 arb. š. česnako miltelių + 1 arb. š. smulkios druskos + 0,5 arb. š. juodųjų pipirų + 1 arb. š. džiovintų petražolių; druskos, juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Sviestui: 120 g kambario temperatūros sviesto; 0,5 arb. š. česnako miltelių; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; nedidelė sauja susmulkintų krapų ir petražolių mišinio.

Kijevo kotletų receptas

Sviestas: sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustengtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustengti.

Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius.

Ant pjaustymo lentelės patiesiame maistinės plėvelės, dedame vieną pjausnį, uždengiame plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug pora kartų. Mėsą muškite atsargiai, stenkitės, kad nesuplištų. Pasistenkite išmušti keturkampę pjausnio formą. Taip išmušame kiekvieną pjausnį.

Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių.

Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant sviestas neišbėgtų.

Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustengtų (nebūtina).

REKLAMA

Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0,5 arb. š. druskos ir 1/3 arb. š. juodųjų pipirų. Kitoje lėkštėje išplakame kiaušinius su pora žiupsnių druskos.

Dar kitoje lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais. Keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.

Kiekvieną pjausnį pirmiausia apvilgome miltuose, po to dedame į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Ir dedame į keptuvę. Kepame apie 10 min iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Po to Kijevo kotletus dedame į kepimo skardą.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Kijevo kotletus pašauname į orkaitę ir kepame dar 15-20 min. Patiekite su mėgstamais priedais. Skanaus!

Šaltinis: Lithuania in the USA


Rašyti komentarą...
R
Rimutė
2021-07-23 08:16:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia kas?! Nuo šio vištienos krūtinėlės vyniotinio iki "Kijevo" kotleto tai, kaip nuo vienos galaktikos iki kitos. Nesuprantu, kam vadinti garsiais pavadunimais tai, kas toli gražu neatitinka tikrovės? Apskritai - dviratis jau išrastas!
Atsakyti
-1

J
Jūrate
2021-07-23 10:59:48
Pranešti apie netinkamą komentarą
Beraščiai
Atsakyti
-4

N
Naujadarai spaudoje
2021-07-23 15:41:37
Pranešti apie netinkamą komentarą
Stengtų-stingtų, plištų-plyštų. Su LT gramatika netvarkoj
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (7)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų