• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kaip žinia, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis. Taigi, šiam kartui siūlau lengvai paruošiamus blynelius ir labai skanius“, – sako „Oditėlės blogas“ autorė.

„Kaip žinia, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis. Taigi, šiam kartui siūlau lengvai paruošiamus blynelius ir labai skanius“, – sako „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

10 vnt. blynelių (3-4 porcijos):

660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių); krakmolo; 100 g rūkytos lašišos; 1 kiaušinio; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos, maltų juodųjų pipirų;

padažui:

1 didelio svogūno; ~300 ml grietinėlės; 1 a.š. dižono garstyčių; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais); druskos, maltų juodųjų pipirų;

Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu. Masę paskirstykite tolygiai, padalinkite "+" į keturias dalis. Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu lygiai iki bulvių masės. Sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

REKLAMA
REKLAMA

Padažui: į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol. kol jis taps skaidrus. Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais – pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite.

Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius. 

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Patiekite su padažu.

Šaltinis: „Oditėlės blogas“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų