Kokių neįtikėtinų vietų trijulė atras šiame mieste?
Laidos trijulė – baleto meistras Jurijus, aktorius ir renginių vedėjas Darius ir prie laidos senbuvių šį sezoną prisijungęs verslininkas Laurynas – tikisi ne tik įkvėpti žiūrovus pažinti Lietuvą per televizijos ekranus, bet ir paskatinti juos pačius keliauti bei atrasti savo kraštą.
„Šis sezonas – tikrai išskirtinis. Nusimato ne tik daug nelankytų bei neatrastų Lietuvos miestų ir miestelių, bet ir daug nuotykių. Kaip gali būti kitaip, kai į tokią ekspediciją išsiruošė tokie Čarlio angelai, kaip Jurijus, Laurynas ir, žinoma, aš?“ – juoksis laidos vedėjas D. Petkevičius.
Antrąją šio sezono laidą trys muškietininkai pradės savo vasaros namais ką tik tapusiame viešbutyje prie Baltijos jūros. Būtent čia, smėlėtame paplūdimyje, klausydamiesi jūros ošimo, jie sugalvos pasportuoti ir pamankštinti savo raumenukus prieš kelionę į vieną ryškiausių Aukštaitijos miestų – Ukmergę.
Tai – vienas seniausių Lietuvos miestų, žavintis didinga istorija, siekiančia net viduramžius. Šio miesto vardas pirmą kartą buvo paminėtas XIV amžiaus raštuose. Be to, Ukmergė išgyveno ir daugybę istorinių įvykių – buvo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės dalis ir net patyrė kaimyninių valstybių invazijas.
Šiandieninė Ukmergė juda į priekį su šiuolaikinėmis tendencijomis. Mieste sparčiai vystosi infrastruktūra, kuriamos naujos viešosios erdvės ir modernūs gyvenamieji kvartalai, kurie puikiai dera su miesto istoriniu paveldu.
„Nesitikėjau, kad viduryje Ukmergės miesto yra takas per upę. Tokius dalykus mes įpratę matyti miškuose, draustiniuose ar rezervatuose. Lietuvoje antro tokio pažinimo tako tikrai nelabai ir rasi“, – pačiam Ukmergės rajono merui pasivaikščiojimo po miestą metu sakys Laurynas.
Paragavo išskirtinių patiekalų
Jurijus, Darius ir Laurynas taip pat aplankys vienintelį čia esantį 4 žvaigždučių viešbutį ir restoraną „Big stone“, kur paragaus autentiškų žydų kultūros patiekalų – silkės foršmako bei falafelių.
Jie taip pat nuvyks ir į gamta bei laisve alsuojantį ekologinį ūkį „Farmers Circle“ bei jų restoraną „Red Brick“. Pastarasis, beje, vos vakar buvo įtrauktas į „Michelin“ gidą – pelnė žaliąją žvaigždę už tvarią veiklą!
„Atvykimo čia labai laukiau, nes Vilniuje dažnai perku jų produkciją. Tai – labai unikali vieta, o jos tvarumo ir ekologijos filosofija man yra labai artima. Tik pasižiūrėkit, kaip čia viskas prižiūrėta“, – atvykęs į ūkį kolegoms sakys Laurynas.
Ukmergėje laidos trijulė aplankys ir dar kelias intriguojančias vietas, iš kurių viena – roko muzika dvelkiantis gastropub‘as „Aš būsiu čia“. Jame vedėjai turės progą ne tik paragauti gardžių, britų virtuvės patiekalų, bet ir patys taps tikrais rokeriais!
Negana to, Jurijus, Darius ir Laurynas nuvyks ir į Užugirio senųjų amatų centrą, kur mokysis kepti lietuvių pamėgtą desertą – šakotį!
Taigi, kokias Ukmergės vietas būtinai turite aplankyti ir jūs? Laidos herojai dalijasi savo rekomendacijomis:
Ekologinis ūkis „Farmers Circle“ ir restoranas „Red Brick“ yra įsikūrę gamtos apsuptyje, Radiškio kaime, Ukmergės rajone. Tai – vieta, kur tvarumas ir ekologija susijungia į vieną harmoningą visumą. Šiame ūkyje ganosi virš 400 juodųjų Anguso galvijų ir 800 laisvai ganomų vištų. Taip pat 15 hektarų žemės plote yra auginamos įvairios daržovės ir uogos.
Ūkio teritorijoje esantis restoranas „Red Brick“ atvykusiems svečiams siūlo patiekalus, kuriuose naudojamos tvariai augintos ir ekologiškos vietinės žaliavos. Restoranas teikia pirmenybę vietiniams gamintojams ir mažiems Europos vyno ūkiams, praktikuojantiems ekologines ir natūralias technikas, taip sukuriant autentišką gastronominę patirtį. Šis restoranas – pirmasis Lietuvoje, turintis oficialų ekologinį setifikatą.
Viešbutis „Big Stone“ – vienintelis viešbutis Ukmergėje, kuris yra įvertintas 4 žvaigždutėmis. Pro šio viešbučio langus atsiveria nuostabi miesto panorama. „Big Stone“ viešbutis siūlo išskirtinį interjerą ir aukštą paslaugų kokybę, puoselėdamas inteligentišką, kultūriškai ir tautiškai turtingą Ukmergę. Viešbučio restorane didelis dėmesys skiriamas senųjų miesto tradicijų gaivinimui bei puoselėjimui.
Restorano interjeras yra įkvėptas tarpukario Ukmergės vaizdinių, todėl sukuria senosios miesto dvasios atmosferą. Restorane galima mėgautis „a la carte“ patiekalais, paruoštais profesionalių virtuvės šefų, taip pat ir išskirtiniais žydų kultūros patiekalais.
Gastro Pub „Aš būsiu čia“ duris atvėrė 2018 metais ir yra glaudžiai susijęs su roko klubu „Rockmergė“ bei ukmergiškių grupės „Afiša“ daina. Patyręs virtuvės šefas Artūras, sėmęsis žinių Olandijoje, Portugalijoje, Norvegijoje bei Anglijoje, savaitgaliais ruošia Anglijoje populiarius vėlyvus pusryčius, o taip pat nuolat stebina besikeičiančiu meniu. Vieni populiariausių patiekalų čia yra šonkauliukai, žuvis tešloje bei jautienos mėsainis. Restorane vyksta koncertai, knygų pristatymai, spektakliai bei komikų pasirodymai.
Plečiant erdves, čia įrengta dar viena salė didesniems renginiams ir muzikos klubo „Rockmergė“ įrašų studija. Restoranas draugiškas gyvūnams ir siekia tapti kultūriniu „underground“ centru. Jei ieškote išskirtinės vietos Ukmergėje – būtinai apsilankykite čia!
Užugirio senųjų amatų centras. Ukmergės kraštotyros muziejaus Užugirio skyriuje įkurtas senųjų amatų centras, šiemet minintis 150-ąsias gimimo metines, kviečia lankytojus dalyvauti etnografinio pobūdžio renginiuose ir susipažinti su šio krašto istorija, tradicijomis bei kulinariniu paveldu.
Centro edukacinėse programose „Duonos kelias“ ir „Lino kelias“ svečiai gali stebėti, kaip kepamas šakotis ir smetoniški blynai, taip pat patys prisidėti prie šakočio kepimo proceso. Edukacijos „Smetoniškos vaišės“ metu siūloma paragauti Prezidento A. Smetonos mėgtų patiekalų: bulvių plokštainio, duonelės su lašinukais, rūkytų lašinių, varškės kastinio, karštų bulvių ir kitų tradicinių užkandžių. Norintiems pajusti autentišką Ukmergės miesto dvasią, amatų centras kviečia sudalyvauti jų unikaliose edukacinėse programose.
Po įspūdžių pilnos dienos po Ukmergę, trys muškietininkai sugrįš į savo vasaros namus, tačiau čia jų vakaras dar tikrai nesibaigs. Visi trys jie susirinks linksmai pavakaroti pas Jurijų, kuris visai vasarai įsikūrė „Apartamentai kopose“ kvartale. Čia kiekviena diena jam – lyg atostogos! Tiek Jurijus, tiek visi čia gyvenantys žmonės gali nuolat džiaugtis prie pat esančia Baltijos jūra ir jos bangų ošimu.
Dienos pabaigai trijulė nuspęs vakarieniauti namuose, tad Laurynas pasisiūlys stoti prie kepsninės bei pagaminti vakarienę – kolegoms jis paruoš savo firminį jautienos mėsainį su karamelizuotais svogūnais.
„Maisto kelias“ – šeštadieniais, 9.00 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!