Nors kelias nebuvo lengvas, nuo pirmųjų eksperimentų su keksiukais iki sudėtingų prancūziškų desertų kūrimo, Karolina sugebėjo įveikti iššūkius ir augti kaip konditerė. O dabar ji naujienų portalui tv3.lt pasakoja apie konditeriniame pasaulyje kylančius iššūkius ir savo ateities planus.
„Esu kepyklėlės įkūrėja, šiuo metu tai yra mano pagrindinė veikla. Naujų receptų ieškojimas ir kūrimas, begalės bandymų, klientų rato plėtimas, konditeriniai mokymai ir visi kiti mažo verslo reikaliukai – tuo aš gyvenu šiuo metu“, – sako Karolina.
Desertų gamyba – mylima veikla nuo pat vaikystės
K. Čižauskaitė prisimena, kad gaminti desertus jai patiko nuo pat vaikystės – dažniausiai gamindavo keksiukus, o prieš pora metų pajautė, kad ši veikla gali būti ne tik pomėgis, bet ir pragyvenimo šaltinis.
„Prieš du metus įstojau į konditerės mokymus ir pajaučiau, kad tai yra ta veikla, kuria noriu užsiimti rimčiau nei tik gaminti draugams ir šeimai. Taip pamažu prieš metus ir gimė „ČiKa Bakery“ kepyklėlė“, – pasakoja Karolina.
Kėdainietė prisimena, kad pirmieji jos gaminiai buvo eksperimentiniai, tačiau pagrinde ji kepė įvairius keksiukus. „Vienį iš pirmųjų bandymų vyko prieš 10 metų – juos iškepusi, mokiausi ir dekoruoti. Taip pat mėgdavau papuošti ir mamos keptus pyragus.
Dabar aš mėgstų minimalų, spalvingą tortų dekorą. Labai patinka tortus puošti gyvomis, valgomomis gėlemis. Tačiau prancūziški desertai tuo ir ypatingi, kad sužavi vien torto forma – kartais nereikia nei jokio dekoro, kad turėtum nuostabų, valgomą šventės akcentą“, – pasakoja K. Čižauskaitė.
Iššūkiai negąsdina
Mergina pasidalina, kad šiais laikais interneto galimybės neribotos, reikia tik netingėti ieškoti ir bandyti. Karolinos teigimu, kartais receptai gimsta netikėtai sudėjus viską, ką turi šaldytuve, o kartais tai būna šefų patikrinti ir išbandyti receptai su jos patobulinimais. Tačiau kartais merginai tenka susidurti ir su netikėtais iššūkiais.
„Manau, visi konditeriai atsakytų tą patį – žinoma, kad susiduriame su iššūkiais. Didžiausias iššūkis man – Macarons sausainiai. Juos pagaminti neužtenka tik gero recepto, tam reikia begalės techninių žinių.
Tai vienas iš įnoringiausių ir daugiausiai nervų kainuojančių desertų. Nuo tinkamų migdolų miltų, orkaitės temperatūros pasiskirstymo iki patalpos dregmės ir tinkamos ganašų tekstūros – viskas yra labai svarbu, kad pavyktų tas tobulai gražus ir skanus Macarons’as.
Kadangi dar esu visai „jauna“ šioje srityje, stengiuosi žinoti ir neperžengt savo galimybių ribų. Neapsiimu labai sunkių tortų, kurie kainuos man begalę nervų ir bemiegių naktų.
Vienas iš įdomesnių užsakymų buvo tortas-ežiukas. Nesu didelė mėgėja gaminti biskvitinius tortus, bet tokiems klientų norams tikrai nepasakau ne“, – patirtimi dalijasi konditerė.
Mergina atvirauja, kad šiuo metu didžiausias jos tikslas – plėsti savo klientų ratą ir pasiūlyti didesnį desertų asortimentą: „Noriu turėti tokią vietą, kur atėję žmonės galėtų ne tik atsiimti savo iš anksto užsakytus desertus, bet ir vietoje iš vitrinos išsirinkti desertą bei juo mėgautis su puodeliu kavos.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!