Reikės:
- 200 g kepto batato;
- 80 ml aliejaus (rapsų arba skysto kokoso);
- 60 g nerafinuoto cukraus;
- 80 ml augalinio pieno;
- 200 g viso grūdo speltos miltų;
- 1 a.š. cinamono;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. sodos;
- žiupsnelio druskos.
Pabarstukams:
- 50 g smulkintų graikinių riešutų;
- 3 š. kokoso cukraus ar nerafinuoto cukraus;
- 1/2 a.š. cinamono;
- 30 g šalto augalinio sviesto;
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti:
1. Pabarstukams viską sutriname pirštais į trupinius ir kišame į šaldytuvą, kol paruošime tešlą.
2. Batatą, aliejų, cukrų, pieną sutriname rankiniu trintuvu į tyrę.
3. Kitame inde miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais, soda, druska ir viską sumaišome su tyre.
4. Paskirstome į keksiukų formeles, ant viršaus uždedame pabarstukus ir įspaudžiame juos šaukšteliu į tešlą.
5. Kepame 180 °C apie 20 min. Keksiukus atvėsiname ant grotelių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Jūratei Navikienei iš valgykimesveikiau.lt
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!