Burnoje tirpstančių kreminių makaronų receptas: pamėgsite nuo pirmo kąsnio

Turbūt visi žinome apie daržovių naudą ir kaip svarbu jas įtraukti į mitybos racioną. Galbūt ryžtumėtės bent kartą per savaitę atsisakyti mėsos ir išmėginti įvairius patiekalus iš auGalingų produktų – daržovių, kruopų ir ankštinių? Padėsime Jums to pasiekti kartu su projektu „Tapk auGalingas“. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Ingredientai:

1/2 svogūno; 3 skiltelės česnako; 1-2 v. šaukštai kario prieskonių (priklausomai nuo norimo intensyvumo); 1 skardinė konservuotų pomidorų; 1 skardinė kokosų pieno (kietosios dalies, kuri susidaro skardinės paviršiuje ją palaikius šaldytuve); 250g moliūgų tyrės; sauja špinatų; sauja šaldytų žirnelių; 200g makaronų; druska, pipirai

Papildomai (bet nebūtinai):

veganiško parmezano sūrio; čili granulių; petražolių

Gaminimo eiga:

Svogūną, česnaką apkepti keptuvėje, įmaišyti kario prieskonius ir porą minučių pakepti.

Įkratyti pomidorus, kietąją kokosų pieno dalį, moliūgų tyrę, viską išmaišyti ir ~10min patroškinti.

Per tą laiką virti makaronus.

Padažui pasitroškinus sudėti špinatus, žirnelius, makaronus, viską sumaišyti ir keletą minučių patroškinti.

Sudėti į lėkštes, užtarkuoti sūrį, pabarstyti čili granulių bei smulkintų petražolių.

Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų!

Šįkart už receptą dėkojame tinklaraščiui nestoras maistas”


Rašyti komentarą...
D
Daiva
2021-02-10 13:37:49
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ačiū už receptus! Išmėginsim ir lauksim naujų:)
Atsakyti
0

a
aras
2021-02-10 17:10:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dar įdėti ančiuvių.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų