REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti, ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka sunaudoti likusią bulvių košę nuo praeitų pietų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti, ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka sunaudoti likusią bulvių košę nuo praeitų pietų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Porcijos 4 – 6, užtruksite apie 1 val. Ingredientai: 500 g vištienos filė; 0,5 cukinijos; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 sauja žaliųjų žirnelių; 1 pundelis laiškinių česnakų; 1 pundelis petražolių; 1 v. š. sviesto; Šlakelis aliejaus; 1 v. š. miltų; 1 st pieno; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. džiov. žolelių.

Bulvių košės kepurei: 6 bulvės; Žiupsnis druskos; 1 v. š. sviesto; 100 ml pieno.

Bulves nuskutame. Sudedame į puodą, įberiame žiupsnį druskos, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir išverdame.

REKLAMA
REKLAMA

Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Cukiniją supjaustome kubeliais, morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas ir svogūną, pakepiname, kol suminkštės.

REKLAMA

Sudedame česnaką, pakaitiname, kol apsklis aromatas. sudedame vištieną ir kepame, kol ši apskrus. Sudedame cukiniją, žirnelius. Įdedame sviesto, pabarstome druska. Miltus suberiame į pieną ir gerai išmaišome. Užpilame ant troškinio, pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Pakaitiname, kol troškinys pradės tirštėti.

Išvirtas bulves sutriname. Įdedame sviesto, pieno. Gerai išmaišome. Į kepimo formą dedame troškinį. Ant viršaus gražiai paskirstome bulvių košę. Šakute galima gražiai „pašiaušti“ viršų. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 min, kol apkepo viršus pradės gražiai skrusti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų