Itin gardus vištienos ir bulvių košės apkepas: receptą verta užsirašyti

„Man visada norisi kuo daugiau daržovių pakviesti ant pietų stalo. Pagaminti, ką nors įdomesnio ir nustebinti šeimą. Ruošiant šį apkepą su bulvių kepure, puikiai tinka sunaudoti likusią bulvių košę nuo praeitų pietų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Porcijos 4 – 6, užtruksite apie 1 val. Ingredientai: 500 g vištienos filė; 0,5 cukinijos; 1 morka; 1 svogūnas; 2 skiltelės česnako; 1 sauja žaliųjų žirnelių; 1 pundelis laiškinių česnakų; 1 pundelis petražolių; 1 v. š. sviesto; Šlakelis aliejaus; 1 v. š. miltų; 1 st pieno; Druskos pagal skonį; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. džiov. žolelių.

Bulvių košės kepurei: 6 bulvės; Žiupsnis druskos; 1 v. š. sviesto; 100 ml pieno.

Bulves nuskutame. Sudedame į puodą, įberiame žiupsnį druskos, užpilame vandeniu, kad apsemtų ir išverdame.

Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, žolelėmis. Cukiniją supjaustome kubeliais, morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame morkas ir svogūną, pakepiname, kol suminkštės.

Sudedame česnaką, pakaitiname, kol apsklis aromatas. sudedame vištieną ir kepame, kol ši apskrus. Sudedame cukiniją, žirnelius. Įdedame sviesto, pabarstome druska. Miltus suberiame į pieną ir gerai išmaišome. Užpilame ant troškinio, pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais ir petražolėmis. Pakaitiname, kol troškinys pradės tirštėti.

Išvirtas bulves sutriname. Įdedame sviesto, pieno. Gerai išmaišome. Į kepimo formą dedame troškinį. Ant viršaus gražiai paskirstome bulvių košę. Šakute galima gražiai „pašiaušti“ viršų. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 25 min, kol apkepo viršus pradės gražiai skrusti.

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų