Išdavė skaniausių cepelinų receptą: „Norite skanių ir minkštų? Rašykitės“

„Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą. Cepelinus gaminu tik iš bulvių tarkių ir man pakanka iš tarkių susidariusio krakmolo. Bet jeigu bulvės nekrakmolingos – tuomet šiek tiek krakmolo įdėkite“, – gardžių cepelinų paslaptį atskleidžia tinklaraštininkė Audronė.

Reikės: 2–2.5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2–3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. (su kaupu) krakmolo, pipirų ir druskos.

Bulves ir vieną svogūną sutarkavau. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdama šaukštu nuvarvinau. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėjau į bulvių tarkius ir gerai išmaišiau. Vištienos faršą sumaišiau su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska ( įdaras paruoštas ).

Beliko formuoti cepelinus. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supyliau krakmolą (krakmolą ištirpinau 0.5 stiklinėje vandens) ir sudėjau cepelinus. Cepelinus viriau 2025 min.

Cepelinus patiekiau su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu.

Šaltinis: Gamink su Audrone


Rašyti komentarą...
C
Cepelinas
2021-09-24 10:46:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vargsiuke Audrute,neragavo tikru mano gentainiu
Atsakyti
0

f
fuuuu
2021-09-24 11:17:41
Pranešti apie netinkamą komentarą
kaip slyksciai atrodo
Atsakyti
-1

C
Cepelinas
2021-09-24 10:44:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vargsiuke Audrute,neragavo tikru mano gentainiu
Atsakyti
-1

SKAITYTI KOMENTARUS (20)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų