Greita, gardu ir sotu: orkaitėje kepta lašiša sužavės nuo pirmo kąsnio

„Norite sveikos, skanios ir greitos vakarienės ar pietų? Tuomet radote patį tinkamiausią receptą atitinkantį Jūsų norus. Lašiša kepta orkaitėje su švelniu žolelių padažu ir citrinos griežinėliais yra labai gardus, sveikas ir greitai paruošiamas patiekalas“, sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė.

Reikės: ~400 g šviežios lašišos file; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; 2 česnako skiltelių; 0,5 arb. š. druskos; 1/3 arb. š. džiovinto raudonėlio; 1/3 arb. š. džiovinto baziliko; 1/3 arb. š. džiovintų petražolių; poros žiupsnių juodųjų pipirų; 3 riekelių žalios citrinos (laimo); sviesto kepimo formos patepimui.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Į kepimo formą, kurioje kepsite, patieskite kepimo popieriaus, patepkite jį sviestu. Lašišos file supjaustome į 3 gabalėlius. Dedame ant paruošto kepimo popieriaus. Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako grūstuvu.

Viename indelyje sumaišome česnakus, aliejų ir prieskonius. Šiuo mišiniu ištriname lašišos gabalėlius (apačios ištrinti nereikia). Ant kiekvieno lašišos gabalėlio uždedame po citrinos griežinėlį. Dedame paruoštą lašišą į orkaitę ir kepame 15 min. Lašišą patiekiame iškart iškeptą. Skanaus!

Ilgiau nei 15 min lašišos kepti nereikėtų, po to lašiša praranda minkštumą.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų