Stori ir purūs mieliniai blynai: jei gaminti, tai tik tokiu būdu

Artėjant Užgavėnėms, dalijamės su jumis tobulų blynų receptu, kuris tikrai nepaliks abejingų. 

Blynams reikės: 25 gramų šviežių mielių; 3 valgomųjų šaukštų cukraus; 0,5 litro pieno; 2 kiaušinių; 1 didelės saujos razinų; žiupsnelio druskos; miltų.

Iš pradžių mieles sumaišome su 1 valgomuoju šaukštu cukraus bei užpilame šiltu pienu. Tada į tešlą supilame išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomuosius šaukštus cukraus bei viską išmaišome.

Maišydamos įberiame vandenyje išbrinkytas razinas. Po to įberkite tiek miltų, kad tešla taptų tarsi grietinės tirštumo. Indą su tešla uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu bei paliekame šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės.

Tuomet kepame ant gerai įkaitintos keptuvės (stengiamės naudoti kuo mažiau aliejaus) iš abiejų pusių. Patiekiame su mėgstama uogiene, grietine, sviestu arba klevų sirupu. Galima, jeigu norisi, pabarstyti cukraus pudra. Mėgaujamės!

Šaltinis: worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų