• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Aš daugelį metų gaminu cepelinus pagal savo seną gerą receptą, pasiteisinusį visu 100% ir joks kitas receptas man neprilipo, kaip šis. Cepelinai gaunasi labai gardūs“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.

Cepelinų receptas

Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu. Susidariusio krakmolo su trupučiu skysčio neišpilkite! Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūnus ir juos sudėjau į faršą, pagardinau pipirais ir druska.

Iš bulvių tarkių formavau cepelinus ir į vidų dėjau įdaro. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu supyliau iš bulvių tarkių susidariusį krakmolą (aš dar papildomai įdėjau stiklinėje vandens tirpinto krakmolo 1 v.š), nes bulvės buvo nekrakmolingos ir po vieną atsargiai sudėjau cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių viriau apie 25–30 min.

Nedėkite į puodą daug cepelinų, nes pagal šį receptą jie turi virti laisvai, tuomet nepasileis nei vienas cepelinas!

 

REKLAMA
Visada dedu virtų bulvių, tuomet cepelinai būna minkštučiai ir labai skanūs.
Virdama cepelinus nededu i vandeni krakmolo,jau pasimokiau,tai nesamone,krakmola dedu i tarkius ir dar i tarkius dedu kazkiek virtu bulviu,man cepelinai niekada nesutruksta ir neistyzta ir buna minksti
Blet koks stebuklas
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų