Šį šeštadienį TV3 žiūrovų laukia įtemptas ir jausmų kupinas kino vakaras kartu su filmu „Iš meilės Pablui“ (angl. Loving Pablo). Tai – biografinė kriminalinė drama, atskleidžianti legendinio narkotikų barono P. Escobaro gyvenimo užkulisius jį karštai mylėjusios moters akimis.
Filmas, sukurtas pagal garsios Kolumbijos žurnalistės Virginia Vallejo prisiminimų knygą „Loving Pablo, Hating Escobar“, pasakoja istoriją apie pavojingą meilę, kuri tapo spąstais.
Televizijos žvaigždė Virginia susižavi charizmatiškuoju Pablo, ir, nė nepaisant to, kad jis buvo vedęs, jų santykiai įsiplieskia su svaiginančia aistra. O tuomet, jau visai netrukus, šie santykiai pavirsta į pavojingą kelionę po kriminalinio pasaulio gelmes.
Pagrindinius vaidmenis filme atlieka įspūdingasis duetas – Javier Bardem ir Penélope Cruz, o režisierius Fernando León de Aranoa kuria atmosferą, kurioje meilė ir siaubas gyvena greta.
Aptarę siužeto vingius, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis parodė, kaip pasigaminti filmo įkvėptą kolumbietišką kiaulieną „Chicharrón“ su „Hogao“ padažu.

Kolumbietiška kiauliena „Chicharrón“ su „Hogao“ padažu
Ingredientai:
Chicharrón:
- 500 g kiaulienos šoninės su oda;
- 1 a. š. druskos ir pipirų „Sauda“;
- 1/2 a. š. sodos;
- Vandens (tiek, kad apsemtų mėsą puode).
Hogao pagardas:
- 1 vidutinis svogūnas, smulkintas;
- 2 smulkinti prinokę pomidorai, be odelės;
- 2 skiltelės traiškyto česnako;
- 1 v. š. aliejaus;
- 1/2 a. š. maltų saldžiųjų paprikų arba rūkytos paprikos „Sauda“;
- Žiupsnelis aitriųjų maltų čili paprikėlių „Sauda“ (jei norisi aštriau);
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- 1 a. š. cukraus.
Česnakinis majonezinis padažas:
- 3 v. š. majonezo „Vilnius „Pirmas lietuviškas“;
- 2 skiltelės česnako;
- 1 a. š. citrinos sulčių;
- 1 a. š. vandens (jei reikia praskiesti);
- Šiek tiek druskos ir pipirų „Sauda“;
- Šviežių krapų;
- Šviežių petražolių;
- Šviežių laiškinių česnakų.
Gaminimo eiga:
Pradėkite nuo kiaulienos šoninės supjaustymo 3–4 cm pločio juostelėmis. Jei norite, galite odelėje padaryti įpjovas „akordeono“ principu, kad ji būtų traškesnė. Tuomet sudėkite šias juosteles į gilų puodą ir užpilkite tiek vandens, kad jis vos apsemtų mėsą. Įberkite šiek tiek druskos ir sodos – ši užtikrins traškią odelę.
Virkite ant vidutinės ugnies, kol vanduo visiškai išgaruos – tai užtruks apie 40 minučių. Kai vanduo nugaruos, mėsa pradės kepti savo riebaluose, todėl būtina ją kepti neskubant ir nejudinant per dažnai. Leiskite mėsai gerai apskrusti, kad ji įgautų gražią auksinę spalvą ir taptų traški.
Kol mėsa kepa, pasiruoškite hogao padažą. Įkaitinimo keptuvėj aliejų, suberkite smulkintus svogūnus bei česnakus ir kepkite, kol jie suminkštės ir atsiskleis jų aromatas. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Tuomet į keptuvę dėkite smulkintus pomidorus ir visus likusius prieskonius. Troškinkite ant lėtos ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės ir taps aromatingas. Galiausiai, padažą paskaninkite cukrumi ir, jei trūksta, druska bei pipirais. Hogao turi būti salstelėjęs, švelnus ir ne per rūgštus, su švelniu saldumu.
Pasiruoškite česnakinį majonezinį padažą. Sumaišykite visus ingredientus – česnaką, majonezą, citrinos sultis, smulkintus žalumynus ir prieskonius – iki vientisos, švelnios tekstūros. Jei padažas per tirštas, šiek tiek praskieskite jį vandeniu, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Serviruokite patiekalą: į lėkštę dėkite paruoštą chicharrón ir apibarstykite šiek tiek druskos ant viršaus. Šalia patiekite šiltą hogao padažą ir šaltą česnakinį majonezinį padažą. Papuošti galite laimo skiltelėmis. Skanaus!
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!











































































































































































































































































































