Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Baltasis ar rudasis? Kurį cukrų rinktis? Apklausos prekybos centruose metu paaiškėjo, kad nors lietuviai vis dar tradiciškai dažniausiai renkasi baltąjį cukrų, stebina faktas, kad daugelis tautiečių šio, baltąja mirtimi praminto ingrediento išvis atsisako.

 Baltasis ar rudasis? Kurį cukrų rinktis? Apklausos prekybos centruose metu paaiškėjo, kad nors lietuviai vis dar tradiciškai dažniausiai renkasi baltąjį cukrų, stebina faktas, kad daugelis tautiečių šio, baltąja mirtimi praminto ingrediento išvis atsisako.

REKLAMA

Kad rudojo cukraus pardavimai auga neslepia ir prekybos tinklų atstovai. Anot „Maximos“ atstovo, rudasis cukrus tampa vis populiaresnis ir tautiečiai jo perka vis daugiau, nors įprastas, baltasis cukrus – pagal pasirinkimą vis dar pirmesnis.

Taip pat auga ir organinio cukraus pardavimai auga ir specializuotuose ekologinių produktų parduotuvėse. Vienas populiariausių produktų ten – kokosų cukrus. Pasak dietologės Dalios Vaitkevičiūtės, pagrindinis skirtumas yra kaina, o žalingą poveikį sveikatai gali turėti abu.

REKLAMA

„Rudasis nerafinuotas cukrus yra tris kartus brangesnis, tačiau sveikatos požiūriu šie cukrūs juos padauginus, vartojant jų perteklių yra žalingas organizmui“, - teigė D. Vaitkevičiūtė.

Gyventi be cukraus negalintiems, dietologė pataria kasdienybėje jo kiekius mažinti po truputį. Tai padarius – nauda visokeriopa – nukris ir nepageidaujami kilogramai, pagerės ir sveikata. Mėnesį nuosekliai cukraus naudojant mažiau, jo lengviau bus atsisakyti ir visai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų