Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis jau ne kartą nustebino TV3 žiūrovus savo originaliais receptais ir įmantriais jų pavadinimais, tačiau prabilę apie patiekalus, kuriuos laiko vasaros hitais, jie renkasi daugelio lietuvių žinomus ir pamėgtus variantus. Šįkart „La maistas“ laidoje žinomi vyrai gamins tai, be ko neįsivaizduoja savo vasaros.

Profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis jau ne kartą nustebino TV3 žiūrovus savo originaliais receptais ir įmantriais jų pavadinimais, tačiau prabilę apie patiekalus, kuriuos laiko vasaros hitais, jie renkasi daugelio lietuvių žinomus ir pamėgtus variantus. Šįkart „La maistas“ laidoje žinomi vyrai gamins tai, be ko neįsivaizduoja savo vasaros.

REKLAMA

Brusketų rinkinys

V. Blauzdavičius kvies išbandyti saldžių ir sūrių brusketų rinkinį, o T. Rimydis atskleis, kaip paruošti gardų šašlyką.

„Mano šūkis – pasiimk skonį su savimi. Per šiuos metus, po praėjusios vasaros, aš supratau vieną svarbų dalyką, kad ragavimas ir skanavimas – ne tik gamtoje, bet ir visur kitur, yra visa ko paslaptis“, – sakys Vylius užsimindamas, kad jo ruošiamos brusketos idealiai tiks net ir piknikui.

Virtuvės šefas atskleis, kaip suderinti įvairius skonius, kokius tepamus sūrius rinktis, su kokia mėsa ar daržovėmis viską patiekti, bei kaip paruošti saldžią brusketą.

REKLAMA

Šašlykų receptas

O štai T. Rimydis gamins lietuvių taip pamėgtus šašlykus. Vis dėlto net ir ruošdamas šį, atrodo, beveik tradiciniu tapusį patiekalą, virtuvės šefas gebės maloniai nudžiuginti dar neatrastais skoniais.

„Dažniausiai šašlyko gaminimui yra naudojama sprandinė, tačiau aš atsinešiau vieną iš įdomesnių, iberico kiaulienų – gilėmis maitintą ispanišką kiaulieną, o dėl stipresnio skonio pasirinkau jos papilvę. Tačiau jei naudosite įprastą kiaulieną, naudokite sprandinę – jokios kitokios. Tai bus šimtaprocentinė sėkmė“, – sėkmingo šašlyko paslaptimi dalinsis Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Marinatui, kuris padės šašlyko mėsą suminkštinti, T. Rimydis rinksis mėlyną svogūną, stambiai supjaustytas žoleles, kopūstų sultis bei šlakelį aliejaus, kadangi mėsa ir taip yra riebi.

Kodėl garnyrui Tomas rinksis kepintas daržoves, ir kodėl mėsos gabalėlių ant iešmo negalima verti vienas šalia kito, pamatysite jau šį sekmadienį, 09.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų