Reikės: ~ 0,5 kg kiaulienos nugarinės, 2–3 kiaušinių, tarkuoto kieto sūrio, miltų, džiūvėsėlių, paprikos miltelių, pipirų ir druskos, aliejaus kepimui.
Kiaulienos karbonadų receptas
Kiaulienos nugarinę išmušiau (paploninau) ir pagardinau prieskoniais. Reikės trijų dubenėlių. Į vieną subėriau miltus, į kitą dubenėlį suplaktus kiaušinius ir į trečiame dubenėlyje sumaišiau džiūvesėlius su tarkuotu sūriu.
Kiekvieną gabaliuką apvoliojau miltuose, paskui kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose su sūriu (aš džiūvėsėliuose su sūriu pamaišiau du kartus). Kepiau karbonadus keptuvėje su aliejumi, juos apverčiant ir apkepant iš abiejų pusių iki iškeps (ar iškepę karbonadai galite patikrinti bakstelėję peiliu į kepsnį. Labai lengvai suprasite, kada mėsytė minkšta ir iškepusi, svarbiausia jų neperkepti!).
Garnyrui ruošiau bulvių košę su burokėliais.