Tačiau svarbu sužinoti, kuo naudingas arba nenaudingas šis vaisius iš tiesų yra. Paaiškėjo, kad arbūzo žievė yra kone sveikiausia šio vaisiaus dalis. Tačiau sužinokime, kuo naudingas visas arbūzas.
Raudoname arbūzo minkštime yra didžiausias kiekis vieno stipriausio natūralaus antioksidanto – likopeno, kuris mažina tikimybę susirgti vėžiu, stiprina imuninę sistemą, skatina ląstelių atsinaujinimą, saugo nuo širdies ligų.
Vitaminų šaltinis. Arbūzuose gausu vitaminų A, C ir B6. Vitaminas C ir betakarotenas (vitaminas A) saugo organizmą nuo ligas sukeliančių bakterijų, o B grupės vitaminai neleidžia užplūsti chroniškam nuovargiui, gerina organizmo tonusą, didina darbingumą.
Afrodiziakas. Arbūzuose, ypač geltonuosiuose, gausu aminorūgšties ir antioksidanto citrulino. Jis atpalaiduoja kraujagysles ir didina seksualinį potraukį bei ištvermę.
Mažai kalorijų. Saldu, gardu ir visai nekaloringa. Stiklinė arbūzo minkštimo neturi nė 50 kalorijų. Arbūzai turi daug virškinimą skatinančios ląstelienos, mangano, kuris padeda greičiau deginti riebalus. Arbūzuose gausu sveikųjų angliavandenių ir fruktozės, todėl jie malšina saldumynų norą, o magnis gerina nuotaiką ir teikia energijos.
Tikra trokštančiųjų sulieknėti svajonė! Saldus vanduo. 92 procentus arbūzo sudaro vanduo. Taigi gardus kąsnelis ne tik numalšins alkį, bet ir apsaugos organizmą nuo dehidratacijos, efektyviai drėkins odą iš vidaus. Dėl šlapimą skatinančių savybių, arbūzo patariama valgyti sergant inkstų ir šlapimo takų ligomis.