REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Apsilankius populiariame Kauno restorane kreipiasi į lietuvius: „Nesakykite, kad neįspėjau“ (nuotr. Riebaus Katino)

Kai užsimanau palepinti Katinienę, visada pietums parenku restoraną su gražiu interjeru, o jei šiltesni orai – stengiuosi rasti vietelę su jaukia terasa.

30

Kai užsimanau palepinti Katinienę, visada pietums parenku restoraną su gražiu interjeru, o jei šiltesni orai – stengiuosi rasti vietelę su jaukia terasa.

REKLAMA

Kaune įgyvendinti tokiai idėjai puikiai tinka „Floros simfonija“. Atsidūręs jos terasoje, pasijunti lyg būtum pabėgęs iš miesto, nors iš tiesų randiesi vos kelios minutės kelio nuo Kauno pilies.

Apžvalga

Kol Katinienė su drauge pasigrožėjo lauko terasos želdiniais, aš pašokinėjau ant batuto.

Nors ir kokia graži buvo terasa, bet pietums nusprendėme prisėsti restorano viduje, nes orai tą dieną nelabai lepino.

Kiek užtrukome kol merginos rinkosi tarp pirmo ir antro aukšto. Man asmeniškai buvo jaukios abi salės, tad užsimindamas, kad esu alkanas, kiek paspartinau apsisprendimo procesą.

REKLAMA
REKLAMA

Įsitaisę pirmo aukšto salėje susmeigėme akis į atneštus meniu.

Kaip į maisto parduotuvę, taip ir į restoraną eiti alkanam nerekomenduojama. Nes akys nori visko, tad pirmu atveju prisikrauni į krepšį visko per daug, o antru užsisakai ženkliai daugiau nei pajėgsi suvalgyti. Gerai, kad Katinienė kiek pakoregavo mūsų užsakymą, kitaip jis būtų buvęs dvigubai didesnis.

REKLAMA

Damos užkandžiams užsisakė brusketų su lašiša ir parmos kumpiu, na, o aš sultinio su čeburekais.

Meniu pasirinkimas

Brusketos su parmos kumpiu ir figų džemu – 7,50 eur. Gan vykęs sprendimas brusketose klasikinį duete slyvų džemą pakeisti figų džemu. Jis ne ką prasčiau tiko prie parmos kumpio.

Brusketos su lašiša – 8,50 eur. Skaniai susivalgė ir brusketos su lašiša. Išėjo toks švelnus derinys: lašiša, avokadas ir lašišinių žuvų ikrai.

Džiugina ir tai, kad prie patiekalų ne tik šiame restorane, bet ir kitur pradedu pastebėti, kad kaip patiekalo detalę vietoje citrinos pradėjo dėti laimo skiltelę. Nes visi puikiai žinome, kad laimas patiekalui suteikia skonio, o citrina atvirkščiai tik rūgšties.

REKLAMA
REKLAMA

Mano damos vos vos įveikusios po vieną brusketą, kitas dvi atidavė man. Šios porcijos kaip užkandžiai, mano nuomone, išties per didelės. Bet klientus mėgstančius pavalgyti, tai turėtų nudžiuginti. Suvalgei pora brusketų ir jau sotus.

Sultinys su čeburekais – 3,00 eur. Ne ką mažesnė buvo ir sultinio su čeburekais porcija už juokingai mažą kainą – 3 eurus. Suvalgęs sultinį su čeburekais, prie jų prijungęs dar dvi brusketas aš labiau galvojau apie valandėlę pokaituko pakritus kur lauko terasos pavėsyje, bet tikrai ne apie mūsų dar laukiančius pagrindinius patiekalus.

Pagrindinių patiekalų porcijos buvo tokios didelės, kad jas įveikti mums reikėtų pasikviesti dar kelis katinus į kompaniją. Damoms atiteko aštuonkojo ir makaronų su vištiena patiekalai, na, o aš susikoncentravau į kalną šonkaulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiaulienos šonkauliai – 14,00 eur. Toks jausmas, kad šių didelių porcijų dėka virtuvės šefas nusprendė mus nužudyti. Taip sakant: valgysime kol sprogsime.

Esu iš tų, kurie ne tik mėgsta sočiai pavalgyti, bet ir sugeba daug suvalgyti, tačiau po gausios įžangos man įveikti šonkaulių porcijos niekaip nepavyko. Šonkauliai buvo neišsausėję, o sultingi, tad mano nuomone BBQ glajaus ant jų buvo kiek per daug.

Tagliatelle makaronai su vištiena – 10,00 eur. Ne ką mažesnis buvo ir makaronų su vištiena patiekalas. Žinau, kad daugelis mamų pratusios užsakinėti pagrindinį patiekalą vaikui, o pačios pasitenkina tuo, ko mažasis nesuvalgo.

Tai užsakiusi tokį patiekalą savo atžalai mama gali būti rami – liks ne tik jai, bet dar ir tėtis gaus kelis šaukštus.

REKLAMA

Makaronai nepervirti, padažo tiek, kad jo pakaktų makaronus suvilgyti, o ne jame juos plukdyti. Vištienos, jei neklysta mano akis, šioje porcijoje buvo apie 200 g. Tai, kaip minėjau porcija dviem – vaikui ir jo mamai.

Aštuonkojis – 23,00 eur. Kitiems patiekalams savo didybę nė kiek nenusileido ir aštuonkojis. Tradiciškai mes užsakydami šį patiekalą įpratę matyti tokią variaciją: 1 aštuonkojo čiuptuvas ir garnyro lėkštėje panašia proporcija čiuptuvui.

Bet šiuo atveju lėkštėje pūpsojo du čiuptuvai, kalnas salotų ir mažytės prancūziškos bulvytės gardintos kmynais. Ir kaip tokią porciją įveikti moteriai?

Nors pilvai buvo jau išpampę nuo maisto, bet aš norėdamas palepinti damas užsakiau dar ir desertų. Labiausiai mane domino chalvos ledai. Prisipažinsiu, tokio derinio man asmeniškai dar neteko skanauti.

REKLAMA

Chalvos ledai su traškia plutele – 6,00 eur. Kas kartą kokiame restorane atradęs kažką naujo stengiuosi tai paskanauti, nes nauji skoniai ir deriniai mane visada traukia.

Ir šį kartą paskanavęs chalvos ledų į savo įdomių atradimų knygelę įsirašiau šį restorano „Floros simfonija“ virtuvės darbuotojų sprendimą. Saldžią chalvą puikiai amortizuoja balti ledai suteikdami bendrai kompozicijai gaivumo.

Pavlova su grietinėle ir uogomis – 6,50 eur. Įdomi buvo pavlovos deserto variacija, kuri kiek modifikuota nei klasikinė jos versija, kurią įpratę mes matyti. Bet mėgstančius morengus – ji nenuvils.

„Napoleonas“ iš vaikystės – 7,00 eur. Bandau spėti, bet „Napoleono“ pyragas buvo ką tik pagamintas, dėl to jis sunkiai laikė trikampę pjūvio formą lėkštėje. Bet pavadinimą jis atitiko puikiai, kažką panašaus vaikystėje esu valgęs gaminto mano močiutės. O ji, jei kas nežinojote, buvo ne tik puiki kulinarė, bet ir konditerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po tokių sočių pietų namie tradiciškai gausiu išklausyti Katinienės priekaištus apie papildomus kilogramus, kurie niekaip nepadeda jai artėjant vasarai numesti svorio...

Apibendrinimas

Reziumuoju. Panašius gerus potyrius restorane „Floros simfonija“ patyrėme prieš 5 metus. Apie tai rašiau, ir kas norėsite, galėsite paskaityti užsukę štai čia.

Džiaugiuosi, kad per tiek metų nepakito maisto kokybė ir paskanavę nemažai patiekalų priekaištų neturime jokių, nebent tik patarimų.

Manau, kad brusketos kaip užkandis yra per didelės ir lai nesupyks mėgėjai gausiai pavalgyti, bet restorano virtuvės šefui rekomenduosiu jas mažinti. Čia ir svečias nepersivalgys ir bus patogiau jas valgyti. Nors jei mylit savo klientus nemažinkite nieko, lai tauta valgo ir valgydama gėrisi gražia terasa, kuri per kelis metus dėka ūgtelėjusios augmenijos dar labiau išgražėjo.

REKLAMA

Ir jei jūsų vaikai atėję prie batuto pamatys jame šokinėjantį dėdę, lai neišsigąsta – tai Riebus katinas po gausių pietų degina kalorijas.

Restoranui „Floros simfonija“ rašau 5/5 ir čia dar tikrai sugrįšime, o jei iškris kokia šeimos šventė tai būtinai ją atšvęsime lauko terasoje, arba antrame aukšte tam pritaikytoje salėje.

P. S. Ir nesakykit, kad aš jūsų neperspėjau dėl didelių porcijų, jei kartais užsisakę suprasite, kad nebesuvalgot...

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų