REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Apsilankę kavinėje netoli Klaipėdos liko nustebinti: iš pradžių tikėjosi visai ne to (nuotr. Riebaus Katino)

Pirmą tokią šiltą pavasario dieną, kai Klaipėdoje temperatūra šoktelėjo taip aukštyn, kad vos vos nepasiekė plius 20 laipsnių padalos, mes su Katiniene, turėdami daugiau laisvo laiko, nusprendėme pabėgti iš uostamiesčio ir papietauti lietuviškuose Maldyvuose.

34

Pirmą tokią šiltą pavasario dieną, kai Klaipėdoje temperatūra šoktelėjo taip aukštyn, kad vos vos nepasiekė plius 20 laipsnių padalos, mes su Katiniene, turėdami daugiau laisvo laiko, nusprendėme pabėgti iš uostamiesčio ir papietauti lietuviškuose Maldyvuose.

REKLAMA

Ne kartą internetinėje erdvėje matydamas Drevernoje išsirikiavusių namelių nuotraukas, kažkodėl vis prisimindavau Maldyvus. Skiriasi tik vandens skaidrumas, o vanduo – neatsiejama tiek Maldyvų, tiek Drevernos namelių peizažo dalis.

Bet norint pasivaikščioti gamtoje, pirma reikia nuraminti du išalkusius organizmus. Tad abipusiu sutarimu su Katiniene tiesiu taikymu pasukame į kavinę-restoraną „Drevernos uostas“.

Apžvalga

Sunkiausia apsispręsti, kur atsisėsti pietų, yra tada, kai restoranas yra visiškai tuščias ir visi staleliai laisvi. Neaišku, kiek dar būtume ieškoję paties jaukiausio stalelio, jei prie mūsų nebūtų priėjusi padavėja su meniu, tad jos dėmesys, galima sakyti, ir padėjo mums greičiau apsispręsti.

REKLAMA
REKLAMA

Peržvelgęs meniu, pagalvojau kad pasirinkimas jame, kaip restoranui, turinčiam tiek daug stalelių, gal ir per didelis.

Bet mums išsirinkus sriubas ir priėjus padavėjai padėti išsirinkti pagrindinius patiekalus, supratau, kad meniu didelis tik popieriuje, realybėje iš pagrindinių patiekalų nėra vos ne kas antro.

REKLAMA

Išgirdus, kad daugelio patiekalų šiuo metu nėra dėl keičiamo meniu, mano nuostabos tai nė kiek nesumažino.

Suprantu – dar ne sezonas, ir sezono metu tokių „skylių“ meniu greičiausiai nebus, bet jei ne sezono metu svečių srautas keliskart mažesnis, gal reikėtų pagalvoti apie du meniu, iš kurių vienas būtų ženkliai mažesnis ir pritaikytas merdėjimo periodui.

Meniu pasirinkimas

Spaustos greipfrutų ir apelsinų sultys 1vnt. – 4,00 eur. Išsirinkę pagrindinius patiekalus gana greitai sulaukėme ir sriubų. Tai manęs nenustebino – labiau būtų nustebinę, jei tuščiame restorane būtų tekę ilgai laukti, kol pašildys sriubas.

REKLAMA
REKLAMA

Ką jau ką, bet žuvienę moka virti šiuose kraštuose. Pasakiškai skanus sultinys, margintas daržovėmis, žuvies gabaliukais ir net viduryje lėkštės prisnūdusiu vėžiuku.

Marių žuvienė – 5,00 eur. Viena, kas man nepatiko – tai, kad žuvis sriuboje buvo su kaulais. Darydami tokius „meninius“ kūrinius virtuvės darbuotojai, galvodami apie estetinį vaizdelį lėkštėje, tuo pačiu metu turėtų pagalvoti ir apie tai, kaip šią žuvį valgys klientas.

Kaip tą žuvį sriubos lėkštėje šaukštu pašalinti nuo kaulų? O gal į sriubą panardinti ir pirštus? Ir kur sudėti kaulus bei žuvies odą?

Ką jau ką, bet aš, Katinas, turiu gerą uoslę, ir Katinienė neleis sumeluoti, kad net nepanardinęs šaukšto į „Čili“ sriubą pasakiau, jog ji bus rūgšti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čili sriuba – 7,00 eur. Ir tai pasitvirtino po pirmojo sriubos šaukšto. Visą skonį buvo užgožusi rūgštelė, kuri ir sugadino gana gerai paruoštą sriubą. Puikiai pertrinta sriuba, neperkepta malta mėsa, geras aštrumo poskonis – ir visa tai žudanti pomidorų pastos rūgštelė, kuriai nugesinti virėjas greičiausiai pamiršo įdėti šiek tiek cukraus.

Bet kai už lango taip tvieskia pavasarinė saulutė, tai net neabejoju, kad viręs sriubą bus įsimylėjęs. O įsimylėjėliams gyvenimas ir taip saldus, tai dėl to apie cukrų greičiausiai ir buvo pamiršta.

Bet paaiškinus padavėjai, kodėl nevalgau sriubos ir jai sugrįžus su karštais, sužinojau, kad virtuvė savo kaltę pripažino, ir sriuba sąskaitoje nefigūruos.

REKLAMA

Padėkojęs padavėjai už supratingumą, pradėjau analizuoti mums patiektus pagrindinius patiekalus.

Ir čia prisiminiau vieną iš sovietų sąjungos vadovų Chruščiovą, kuris bandė į tuometinės sąjungos žemės ūkį įvesti kukurūzų kultūrą. Panašiai šiuo metu kažkas į Lietuvos rinką bando įvesti saldžiąsias bulves.

Nežinau, kaip jiems pavyksta įtikinti restoranų darbuotojus, kad saldžiosios bulvės tinka prie visų patiekalų, bet matydamas jas prie žuvies turiu pasakyti, kad man jos čia išvis nedera.

Čia panašiai kaip merginai lėkti dideliu greičiu motociklu apsirengus plonytėlę suknelę, kuri plevėsuodama į visas puses patraukia praeivių dėmesį, bet trukdo jai pačiai matyti važiuojamąją dalį.

REKLAMA

Panašiai ir su saldžiomis bulvėmis – lėkštėje bendro vaizdo ir negadina, bet tas jų saldumas čia nei į tvorą, nei į mietą.

Bet bulvės buvo iškeptos gerai, kaip ir abi mums patiektos žuvys.

Bukasnukė pompana – 18,00 eur. Matydamas burbuliukais nusėtą odelę, bandysiu spėti, kad bukasnukė pompana buvo kepta gruzdintuvėje. Bet jei ir taip, žuvis buvo kepta šviežiame aliejuje, ir pjūviai padaryti teisingai ją įpjaunant.

Ne ką prasčiau buvo iškepta ir sterko filė. Abi žuvys minimaliai gardintos prieskoniais. Būtent tiek prieskonių, kad jie tik papildytų, bet neužgožtų pačios žuvies skonio.

Sterko filė – 18,00 eur. Prie sterko filė buvo patiektos keptos daržovės su pievagrybiais, ir dar kartą bandysiu spėti, kad jos taip pat buvo keptos gruzdintuvėje – šį kartą tai man pasufleravo didesnis aliejaus kiekis ant pačių daržovių, ko kepant daržoves ant grotelių neturėtų būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrai abu patiekalai patiekti gražiai, lėkščių kraštai švarūs, nenuteplioti.

Obuolių pyragas su ledais – 5,50 eur. O kad Katinienė nebandytų sukūsti, užsakiau jai obuolių pyrago. Karštas obuolių pyragas su ledais buvo puikus pasirinkimas paskutiniam pietų akordui.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Pavasariui atėjus aš jaučiu, kad kiek suskystėju, ir į klaidas, kurias žiemą vertindavau griežčiau, pakaitinus saulutei pradedu žiūrėti kiek atlaidžiau.

Bet jei tą pustuštį restorano meniu aš gal ir galėčiau pamiršti, nurašydamas tai sezoniškumui, tai rūgščios sriubos aš nepateisinsiu net plieskiant pusiaujo kaitrumo saulei.

REKLAMA

Nes man protu nesuvokiama, kaip gamindami sriubas virėjai jų neskanauja, o jei paskanavo, tai numojo ranka – ai šiandien sueis?

Bet vertindamas vietą, jaukų interjerą, malonų padavėjos bendravimą viso apsilankymo metu bei kitus vykusius patiekalus, rašau kavinei-restoranui „Drevernos uostas“ 4/5.

Ir baigdamas noriu rekomenduoti restorano virtuvės šefui: jei išties keičiate meniu, tai saldžiąsias bulves perkelkite prie kitų garnyrų, kuriuos siūlote pasirinkti, o iš ten atkelkite kruopas kaip pagrindinį garnyrą.

Tada tie, kam gyvenimas kartus, galės patys užsisakyti ir gyvenimą pasaldinti saldžiosiomis bulvėmis.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

Varganas alkanas katine
Varganas alkanas katine
Amžinai su pretenzijomis, bet siūlyti žuvį su kruopomis... pavalgykite bulvių su duona ir nebevaidinkite išmanančio. Nors gal lietuviams tokio apsiš. Katino ir reikia. Kaimas valdo.
Gediminas (Siauliai)
Gediminas (Siauliai)
Na, kainos gal ir ne per dideles.

Taciau pavalges rugscios sriubos arba sterko su sleiksciai saldziomis bulvemis,- susimokeciau, iseiciau ir i toki restorana niekada negrizciau. Dar ir draugams pasakyciau - kur tikrai neverta lankytis.

Tad RiebusKatinas pernelyg atlaidziai ivertino tokius liapsusus. Duoti tokiai skylei 4/5 - tai tas pats kaip Vilniau stoties rajono ceburekinei skirti tris "Michelin" zvaigzdutes.
ot žyru besitsa
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų