• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar čia toks „gyvenimo stilius“, – važinėti po visas Lietuvos šėryklas ir girtis kur ėdė; ką ėdė ir kiek kainavo? Nesuprantamas toks pomėgis. Nebent tinka tik katinams…“

30

„Ar čia toks „gyvenimo stilius“, – važinėti po visas Lietuvos šėryklas ir girtis kur ėdė; ką ėdė ir kiek kainavo? Nesuprantamas toks pomėgis. Nebent tinka tik katinams…“

REKLAMA

Panašių į šį komentarų po savo apžvalgomis sulaukiu dažnai, ir nesvarbu, ar jose pagyriau maitinimo įstaigą, ar ją išpeikiau.

Kitas po kelių tokių komentarų baigtų maitinimo įstaigų testavimą ir liktų prie jau atrastų ir pamėgtų kavinių ar restoranų.

Apie tai pamąstau ir aš, nes kaskart kažkur apsilankęs pirmą kartą ir neskaniai pavalgęs patiriu ne tik diskomfortą, bet ir išleidęs pinigus lieku alkanas…

REKLAMA
REKLAMA

Bet tas maitinimo įstaigų testavimas man lyg gaivaus oro gurkšnis, arba tiesiog adrenalinas, kuris mano gyvenimą daro įdomesniu.

REKLAMA

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Apžvalga

Tad eilinį kartą vietoje to, jog prieš važiuodami į Vilnių užlėktume su sūnumi pietų kur Kaune į jau pamėgtą kavinukę, pasirenkame stabtelėti ten, kur dar nė karto katinai nebuvo užsukę.

Maitinimo įstaiga „Dina“ viešojoje erdvėje save pristato kaip restoraną, nors užsukęs į vidų pasijunti lyg būtum užėjęs į kavinę ar užeigą. O dar tie nevalyti stalai, kai salėje nei vieno svečio, nieko bendro su restoranu iš pirmo žvilgsnio neturi.

REKLAMA
REKLAMA

Nusivalome stalą patys ir bandome restorano požymių ieškoti meniu.

Bet kažkokių požymių, jog sėdime restorane, nesuteikė ir meniu, pasirinkimas platus, ko restorane vargu ar kada rasi.

Meniu pasirinkimas

Tad padarome užsakymą ir bandysime pasijusti restorane bent valgydami maistą.

Dienos sriuba  – 1,80 €

Suprantama, kad kažkokių stebuklų tikėtis valgant dienos sriubą, kuri kainuoja 1,80 €, tikėtis nereikia, bet nesikeikiant – jūs gi skelbiatės, jog esate restoranas, o burokėlių sriubą patiekiate į ją pripjaustę pieniškų dešrelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man įdomu, kuriame kulinarijos pradžiamokslyje buvo rašoma, kad į burokėlių sriubą įpjausčius pieniškų dešrelių jūsų restorano svečiai ją valgydami mėgausis?

Karka – 6,50 €

Karka būtų buvusi skani, jei ne jos išorinė dalis, kuri ilgai verdant greičiausiai nenorėjo suminkštėti dėl senaties termino, kurį ji matyt patyrė laukdama gamybos proceso pradžios kokiame šaldytuve.

REKLAMA

O ir garnyras – burokėlių ir šviežių kopūstų salotos – nieko bendro su karka neturėjo.

Karkai į kompaniją tiko tik padažas, darytas iš krienų ir majonezo.

Bet tai vėl patiekalas iš dienos pietų meniu ir jį gamindami greičiausiai vadovavosi mintimi, jog darbo liaudis suvalgys bet ką.

Sūnus restorane „Dina“ nusprendė palepinti save užsisakydamas patiekalą ne iš dienos meniu, o iš pagrindinio.

REKLAMA

Lietuviškas karbonadas – 8,90 €

Ir pamatęs sūnui atneštą lietuvišką karbonadą aš pagaliau pamačiau tai, kas šią maitinimo įstaigą šiek tiek priartino prie restorano statuso.

Ir tai buvo ne garnyras – burokėlių salotos, kurios buvo tiekiamos su dienos patiekalais. Suprask, nors ir nėra žmonių, bet negi varginsimės karbonadą patiekti su kelių rūšių garnyru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drėbt kelis šaukštus burokėlių salotų, ir prisiminus, kad „Dina“ restoranas papjaustė dar braškės.

Va braškė man kuo tai priminė restoranuose tiekiamus patiekalus, tik, skirtingai nei čia, tikruose restoranuose žino, prie kokių patiekalų dedama braškė.

Bet visoje toje beskonybėje baisiausia buvo tai, kad karbonadas buvo nudrėbtas ant skystos bulvių košės ir jį pjaustant ta tryško į visas puses, skandindama net braškes.

REKLAMA

Bet, manau, tokia mintis virtuvėje ir buvo sugalvota dedant braškes į lėkštę, jog jas valgant kartu su bulvių koše išgaunamas visai naujas poskonis, kuris kuo tai primena spirgučiais gardintą manų košę.

Abu variantai atrodo įdomiai, o paskanauti nesinorėtų, manau, nei vieno.

Kažkada vienoje apžvalgoje rašiau, jog radau ploniausią mėsos gabalą. Tad turiu nudžiuginti tos kavinės Vilkaviškyje darbuotojus pranešdamas, kad ploniausio kepsnio titulą Lietuvoje iš jūsų perima restoranas „Dina“.

REKLAMA

Kiek gramų mėsos naudoja karbonadams šiame restorane mes galime tik spėlioti, bet jei kas teigsite, kad čia 100 g mėsos, aš linkęs būsiu nesutikti.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Nors mums apsilankius restorane buvo tuščia, maistą gamino labai ilgai. Norėdamas atsiskaityti gavau eiti ieškoti padavėjos prie baro, o vėliau nesulaukus, kol ji paims pinigus ir atmes grąžą, gavau vėl eiti prie baro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet tai smulkmenos lyginant su tuo, kokį maistą tiekia „Dina“, save vadindama restoranu.

Vertindamas 2/5 šį restoraną pirma, ką noriu jiems pasiūlyti, tai nustoti save reprezentuoti restoranu, nes iki restorano jums šviesmečiais, kaip „Žiguliui“ iki limuzino statuso.

Antra, šią vietą galiu rekomenduoti tik gedulingiems pietums. Tada, kaip sako, žmonės didelio dėmesio maisto kokybę neskiria, nes visos mintys sutelktos į gedėjimą…

REKLAMA

Restoranas „Dina

Keramikų g. 7, Neveronys, 54484 Kauno r. sav.

Video apžvalga

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas, riebuskatinas.lt

Restorano atsakas

Komentaru apie apžvalgą liepos 3 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo restorano „Dina“ atstovai. 

„Gerbiami klientai ir sekėjai,

Norime sureaguoti į viešojoje erdvėje pasirodžiusią vieno maisto vertintojo nuomonę apie mūsų restoraną. Vertiname visus atsiliepimus, net ir kritinius – jie padeda mums augti. Tačiau šiuo atveju jaučiame pareigą paaiškinti tam tikras detales, kurios, deja, buvo pateiktos netiksliai ar klaidinančiai.

REKLAMA

1. Apie karką

Minėta, kad karka buvo „pasenusi“ – tai netiesa. Ji buvo pagaminta tą pačią dieną iš šviežios mėsos, ką galime pagrįsti tiekimo dokumentais. Mėsos kokybė mums – prioritetas, todėl šie kaltinimai yra nepagrįsti ir žeidžiantys mūsų virtuvės komandą.

2. Apie karbonado papuošimą

Braškė lėkštėje buvo naudojama kaip dekoratyvinis elementas. Tai vizualus akcentas, neatsiejamas nuo šiuolaikinio patiekalų pateikimo. Ji neturėjo jokios įtakos nei skoniui, nei patiekalo sudėčiai.

REKLAMA
REKLAMA

3. Apie sriubą

Buvo pareikšta, kad sriuboje naudojamos pieniškos dešrelės. Norime aiškiai pasakyti – tai netiesa. Sriuboje buvo naudojama natūrali, kokybiška rūkyta mėsa, kurios skonį dažnas mūsų svečias labai vertina. Nesugebėjimas atskirti pieniškų dešrelių nuo rūkytos mėsos kelia abejones apie kritiko kompetenciją ir žinias apie maistą. Tokie netikslūs teiginiai klaidina mūsų esamus ir būsimus lankytojus.

4. Apie skonį

Nors kiekvieno žmogaus skonis – subjektyvus, turime vaizdo medžiagą, kurioje matyti, kad kritikas suvalgė visus patiekalus, neliko nei trupinio. Tai prieštarauja jo vėliau išsakytai nuomonei apie „neskanų“ maistą. Gerbiame kiekvieną nuomonę, bet tikimės sąžiningumo ir nuoseklumo.

Galiausiai – tiems, kam kilo abejonių dėl mūsų maisto kokybės, nuoširdžiai kviečiame jus apsilankyti restorane. Paragaukite patys, pajuskite mūsų komandos darbą ir įsitikinkite, kur iš tiesų slypi tiesa – lėkštėje ar apmokėtuose internetiniuose įrašuose.

Ačiū visiems mūsų klientams, kurie pasitiki mumis, vertina mūsų darbą ir dalinasi nuoširdžiais įspūdžiais.

Pagarbiai,

DINA restorano komanda“, – rašoma socialiniuose tinkluose pasidalintame įraše.

REKLAMA
isikiskit ta vata i isikna irtylekit,ko cia blt draskytis
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų