Aliejų laikote šalia viryklės? Pasakė, kodėl to daryti nereikėtų

Kiekvienoje virtuvėje rasime butelį alyvuogių aliejaus. Tai gali būti ypač tyras ar paprastas alyvuogių aliejus, bet su juo negalima daryti vieno dalyko – laikyti šalia kaitlentės. Tačiau dauguma žmonių daro būtent šią klaidą! Kuo greičiau atsikratykite šio įpročio – štai kodėl.

Ar ir jūs alyvuogių aliejų laikote šalia kaitlentės? Tuomet geriau suraskite jam naują vietą. Anot tinklapio „Prima“, aliejaus laikymas šalia karščio šaltinio gali stipriai paveikti jo skonį, ypač jei naudojate ypač tyrą alyvuogių aliejų.

Daugelis žmonių galvoja, kad alyvuogių aliejaus galiojimas nesibaigia, bet tai – netiesa. Ne vienas ekspertas pabrėžia, kad alyvuogių aliejų po atidarymo galima naudoti daugiausiai 6 mėnesius, ypač jei jį laikote netoli karščio šaltinio, rašoma tips-and-tricks.co.

Pašildyto aliejaus galiojimas trumpesnis, o po kurio laiko jis įgauna ir šiurkštoką skonį. Ekspertai šį skonį apibūdina kaip panašų į riešutų ar acto skonį. Juk visai nenorite, kad jūsų alyvuogių aliejus atsiduotų actu, ar ne?

Kur geriausia laikyti alyvuogių aliejų

Geriausiai jam tinkanti vieta yra ta, kur temperatūra išlieka nuo 14 iki 18 laipsnių Celsijaus. Gal tai gali būti sandėliukas arba po kriaukle esanti spintelė?


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų