Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.

Limonadas (nuotr. Organizatorių)

Limonadas (nuotr. Organizatorių)

Tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė sako, kad daug geresnis nei pirktinis yra namuose pasigamintas limonadas, kurį paruošti nesudėtinga, tereikia turėti keletą ingredientų ir žinoti specialių triukų.

„Limonadams atvėsinti galite naudoti šaldytas uogas, arbūzą, tuomet nereikės papildomų ledukų. Jei norite limonadus patiekti efektingai, naudokite sausą ledą, tuomet gėrimai atrodys įspūdingai. Įmeskite į ąsotį žalumyno šakelių, baziliką, čiobrelį, rozmariną, citrusų skiltelių, tai ypač papuoš jūsų limonadą. O jei norite limonado su burbuliukais – vietoj paprasto naudokite gazuotą mineralinį vandenį“, - pasakoja I. Juciūtė.

REKLAMA

Tam, kad limonadai būtų kuo sveikesni ir turėtų kuo daugiau vitaminų, tinklaraščio autorė rekomenduoja naudoti šviežias uogas, kurių pasirinkimas turguose šiuo metu yra nemažas.

Centrinio Kauno turgaus pardavėjai pasakoja, kad šiuo metu perkamiausios uogos yra trešnės, tačiau populiarios yra ir šilauogės bei avietės.

„Lietuviai mėgsta saldesnes uogas – trešnes, mėlynes. Rečiau perkami serbentai ir slyvos. Tačiau uogas karštomis dienomis pranoksta arbūzai, mat šie vaisiai ypač gaivina ir yra itin mėgstami“, – pasakoja nuo turgaus atsidarymo vaisiais ir daržovėmis pardavinėjantis Vaidas.

I. Juciūtė siūlo nepamiršti ir pieno kokteilių, o kavą atvėsinti ledukais.

„Vasarą, kai toks gausus uogų pasirinkimas, nėra nieko gardžiau kaip atsigaivinti pieno kokteiliu. Juk kaskart galima improvizuoti ir bandyti surasti naują skonį.

Patarimas kavos mėgėjams – turėkite namuose pasiruošę jai specialių ledukų. Užsišaldykite į formeles kavos su pienu ar tiesiog pieno ir karštą vasaros dieną kavą atvėsinkite ledukais“, – idėjomis dalijasi Ilona Juciūtė.

Limonadui reikės:

2 šaukštai rudojo cukraus Keli lapeliai baziliko Laimo žievelės ir sultys 0,5 l vandens 1 l ramunėlių arbatos

Baziliką sugrūskite su ruduoju cukrumi, įspauskite laimo sulčių ir įtarkuokite žievelę, viską gerai ištrinkite ir sumaišykite su arbata, vandeniu. Į ąsotį su paruoštu limonadu įdėkite laimo riekelių, baziliko, įspauskite apelsinų sulčių.

Limonadas (nuotr. Organizatorių)

Limonadas (nuotr. Organizatorių)

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
Farai. Tokio veikėjo „Farai“ jau seniai nefiksavo: epizodas virto tikra tragikomedija
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
REKLAMA
Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė  (nuotr. Organizatorių)
Laidos „La maistas“ viešnia Karolina legendinės „Viduklės koldūnai“ užeigos savininkė, kuri juokiasi, kad pirmiau įkūrė verslą, o tik vėliau išmoko gaminti koldūnus. Mintį apie ...
Avižos (nuotr. Shutterstock.com)
Avižos – ilgai galiojantis produktas, kurio atsargas pastarosiomis savaitėmis pildė mūsų šalies žmonės. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės komentarai apie šio produkto naudą ...
Mišrainė (Nuotr. Jurgittos receptai)
„Tikriausiai prieš Velykas daugelis turi nemažai virtų kiaušinių, tad siūlau šventėms pasigaminti skanią ir sočią mišrainę su kiaušiniais ir rūkyta vištiena”, – ...
Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos (nuotr. Organizatorių)
Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca ...
Patiekalai Velykų stalui (nuotr. Organizatorių)
Artėja spalvingiausios metų šventės – Šv. Velykos, taigi TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Ieva Pikžirnytė ne tik gamins ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų