• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.

Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė sako, kad daug geresnis nei pirktinis yra namuose pasigamintas limonadas, kurį paruošti nesudėtinga, tereikia turėti keletą ingredientų ir žinoti specialių triukų.

REKLAMA

„Limonadams atvėsinti galite naudoti šaldytas uogas, arbūzą, tuomet nereikės papildomų ledukų. Jei norite limonadus patiekti efektingai, naudokite sausą ledą, tuomet gėrimai atrodys įspūdingai. Įmeskite į ąsotį žalumyno šakelių, baziliką, čiobrelį, rozmariną, citrusų skiltelių, tai ypač papuoš jūsų limonadą. O jei norite limonado su burbuliukais – vietoj paprasto naudokite gazuotą mineralinį vandenį“, - pasakoja I. Juciūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad limonadai būtų kuo sveikesni ir turėtų kuo daugiau vitaminų, tinklaraščio autorė rekomenduoja naudoti šviežias uogas, kurių pasirinkimas turguose šiuo metu yra nemažas.

Centrinio Kauno turgaus pardavėjai pasakoja, kad šiuo metu perkamiausios uogos yra trešnės, tačiau populiarios yra ir šilauogės bei avietės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuviai mėgsta saldesnes uogas – trešnes, mėlynes. Rečiau perkami serbentai ir slyvos. Tačiau uogas karštomis dienomis pranoksta arbūzai, mat šie vaisiai ypač gaivina ir yra itin mėgstami“, – pasakoja nuo turgaus atsidarymo vaisiais ir daržovėmis pardavinėjantis Vaidas.

REKLAMA

I. Juciūtė siūlo nepamiršti ir pieno kokteilių, o kavą atvėsinti ledukais.

„Vasarą, kai toks gausus uogų pasirinkimas, nėra nieko gardžiau kaip atsigaivinti pieno kokteiliu. Juk kaskart galima improvizuoti ir bandyti surasti naują skonį.

Patarimas kavos mėgėjams – turėkite namuose pasiruošę jai specialių ledukų. Užsišaldykite į formeles kavos su pienu ar tiesiog pieno ir karštą vasaros dieną kavą atvėsinkite ledukais“, – idėjomis dalijasi Ilona Juciūtė.

REKLAMA

Limonadui reikės:

2 šaukštai rudojo cukraus Keli lapeliai baziliko Laimo žievelės ir sultys 0,5 l vandens 1 l ramunėlių arbatos

Baziliką sugrūskite su ruduoju cukrumi, įspauskite laimo sulčių ir įtarkuokite žievelę, viską gerai ištrinkite ir sumaišykite su arbata, vandeniu. Į ąsotį su paruoštu limonadu įdėkite laimo riekelių, baziliko, įspauskite apelsinų sulčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų