REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kažkaip jau taip kartais nutinka, jog menkai apsižvalgome, ką turime panosėje, rašoma kelionių tinklalapyje Makalius.lt. Štai ir man taip nutiko. Ieškojau gamtos. Bet ne šiaip gamtos, o tokios, kur galima būtų suderinti sveiką pasivaikščiojimą ir atradimo džiaugsmą. Kas žinojo, o kas ne, bet visai ne už jūsų marių lankytojų laukia – Neries regioninis parkas.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems nebuvusiems rekomenduočiau prieš pradedant žygius pas motulę gamtą, apsilankyti lankytojų informacijos centre. Gan moderniai įrengto centro darbuotojai paprastai maloniai ir išsamiai paaiškina, kur kaip ir per kur reikėtų nusigauti iki pageidaujamo objekto, papasakoja visokias naujienas, restauruotus takus ir kur geriau nekišti nosies.

REKLAMA

Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt)

Beje, netoli Vilniaus esančiame Neries regioniniame parke šį rudenį atgimė Bradeliškių ir Buivydų piliakalniai. Įrengti nauji pėsčiųjų takeliai, mediniai laiptai.

Kaip pasakojo Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė, ypač ryškūs pokyčiai įvyko Buivydų piliakalnio teritorijoje. Pašalinus vaizdą gožusius medžius, nuo jo atsivėrė panoraminiai vaizdai į Bradeliškių piliakalnį ir į link Neries besidriekiantį Dūkštos slėnį. Buivydų piliakalnio šiaurinėje dalyje virš aukšto šlaito įrengta apžvalgos aikštelė. Buvom, matėm. Išties geras vaizdas, kai piliakalniai kruopščiai sušukuoti - graži žolytė, jokių medžių, trukdančių grožėtis vaizdais. Man seniai kirba mintis, o kas būtų, jei nupjautų medžius ant Gedimino kalno?

REKLAMA
REKLAMA

Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt)

Neries regioniniame parke pasivaikščioti tikrai yra kur. Lankytojams siūlomi net keli maršrutai, lankytini objektai:

Dūkštų ąžuolyno pažintinis takas; Dūkštos pažintinis pėsčiųjų takas; Saidės pažintinis pėsčiųjų takas; Karmazinų pažintinis pėsčiųjų takas; Kairiojo Neries kranto turizmo trasa; Šilėnai-Naujosios Rėvos piliakalnis.

Kaip atvykti į Neries regioninį parką automobiliu iki piliakalnių? iš Vilniaus reikia važiuoti pro Sudervę Kernavės kryptimi. Pavažiavus už Dūkštų miestelio 1 km, Dūkštų ąžuolyne reikia sukti į kairę ir 1 km važiuoti iki automobilių stovėjimo aikštelės. Nuo jos iki Bradeliškių piliakalnio pėsčiomis reikia eiti 300 m, o iki Buivydų piliakalnio – 1,3 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei norite užsukti į lankytojų informacijos centrą, prie Dūkštų dairykitės didelės gražios raudonos bažnyčios. Lankytojų centras yra kiek neprivažiavus jos, dešinėje kelio pusėje, o bažnyčia bus jūsų kairėje.

Kaip atvykti į Neries regioninį parką dviračiu

AB „Lietuvos geležinkeliai“ vėl pradėjo taikyti nuolaidą keleiviams, vykstantiems iš Vilniaus ar Kauno į Lazdėnus arba atgal – už dviračio gabenimą imamas 1 Lt. Nuolaida dviračių gabenimui bus taikoma iki lapkričio 1 dienos.

Nuo Lazdėnų – keliauti dviračiu 23 km ilgio kairiojo Neries kranto turizmo trasa. „Tai vienas įspūdingiausių Neries regioninio parko maršrutų,“ – sako Neries regioninio parko direkcijos vyr. specialistas Saulius Pupininkas.

REKLAMA

Kaišiadorių miškų urėdijos miškininkai šiemet atvėrė ypač puikų panoraminį vaizdą ties Ausiutiškėmis.

Traukiniu – jūsų stotelė Lazdėnai.

Neries regioninio parko lankytojų informacijos centro darbo laikas:

Pirmadieniais – penktadieniais 8 – 16 val.

Savaitgaliais (nuo gegužės 1 d. iki spalio 1 d.) 10 – 14 val.

Nedirbame valstybinių švenčių dienomis

Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Organizatorių)Nėries regioninis parkas (nuotr. Makalius.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų