REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Devyni tos pačios šeimos nariai mirė suvalgę makaronų, kurie šaldytuve gulėjo metus.

Devyni tos pačios šeimos nariai mirė suvalgę makaronų, kurie šaldytuve gulėjo metus.

REKLAMA

Spalio 5 dieną jiems buvo diagnozuotas apsinuodijimas maistu nuo „Suantangzi“, tradicinio kiniško fermentuotų makaronų patiekalo. Septyni suaugusieji iš Dzisi miesto pietrytinėje Kinijos Heilongdziango provincijoje mirė spalio 10 dieną, o aštuntoji mirtis buvo patvirtinta po dviejų dienų. Paskutinė patiekalą valgiusi šeimos narė, vardu Li, mirė šį pirmadienį.

Laimei, trys kartu valgę vaikai atsisakė valgyti šį patiekalą, nes jiems nepatiko jo skonis – vaikams vietoj jo buvo duota kukurūzų makaronų.

Gao Fei, Heilongdziango ligų kontrolės ir prevencijos centro maisto saugumo direktorius Kinijos naujienų tarnybai sakė, kad apsinuodijimas bongkrekine rūgštimi gali būti mirtinas. Apsinuodijimas šia rūgštimi paprastai pasireiškia praėjus kelioms valandoms nuo ja užteršto maisto suvartojimo – prasideda pilvo skausmai, prakaitavimas, bendras silpnumas, o galiausiai pasireiškia komos būklė. Mirtis gali ištikti per 24 valandas,  rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši medžiaga gali rimtai pažeisti daugelį žmogaus organų – kepenis, inkstus, širdį ir smegenis.“ – sakė Gao Fei. – „Šiuo metu specifinio priešnuodžio neturime. Apsinuodijusių pacientų mirtingumas gali siekti net 40% arba 100%.“

REKLAMA

Gao Fei aiškino, kad bongkrekinė rūgštis yra atspari virimui aukštoje temperatūroje. Ši medžiaga yra mirtinas toksinas, susiformuojantis iš fermentuotų kokosų. Šiuo metu yra jau uždraustas tradicinis indonezietiškas patiekalas „tempe bongkrek“, nes su juo yra siejama daugybė mirčių.

Nuo 1951 iki 1975 metų Indonezijoje kasmet buvo registruojami 288 apsinuodijimai bongkrekine rūgštimi ir 34 mirtys dėl tos pačios priežasties. Taip pat daugelį mirčių yra sukėlęs kitas tradicinis Indonezijos patiekalas, „Djenkol“ rūšies pupelės. Taip pat ir Mozambike registruotos 75 mirtys, o 200 žmonių buvo paguldyti į ligoninę po laidotuvių, kurių metu buvo geriamas vietoje pagamintas alus, užkrėstas bongkrekine rūgštimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų