Patarė, kaip lengvai supjaustyti svogūną

Norint kuo greičiau ir lengviau supjaustyti svogūną, negalima nupjauti per daug jo apačios, nes būtent ji ir laiko visą svogūno galvą vientisą, o kai jis vientisas – lengviau pjaustyti kubeliais. 

Svogūnų pjaustymas (nuotr. Shutterstock.com)

Pjaustant svogūną patogiausia atsistoti priešais jį ties 12 valanda ir taip pat laikyti peilį, t.y. tiesiai ir lygiai prieš svogūną. Yra trys pagrindiniai pjaustymo būdai: paprastas pjaustymas, kapojimas ir pjaustymas, uždėjus ranką ant peilio. Kitos rankos, kuri laiko svogūną, pirštus geriausia užlenkti, nes tokių būdu neįsipjausite (atsiranda plokštuma per kurią juda peilis). Saugiausias pjaustymo būdas – kuomet uždedate ranką ant peilio viršaus ir smulkinate svogūną iki norimos konsistencijos. Smulkinant svogūną saugiausiu būdu, galima paimti ir du peilius į ranką, ypač jeigu jūsų delnai dideli, ir pjaustyti – taip bus žymiai greičiau.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų