REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net jei viščiukas dar šaldiklyje, vakarienę spėsite paruošti per valandą – padės šie keturi rekomenduojami metodai.

Net jei viščiukas dar šaldiklyje, vakarienę spėsite paruošti per valandą – padės šie keturi rekomenduojami metodai.

REKLAMA

Daugelio šaldikliai prikimšti šaldytų vištienos krūtinėlių ir dešrelių, didkepsnių ir maltos jautienos ar kalakutienos, kuri labai praverčia nusprendus greitai pasidaryti kotletų ar mėsainių. Jei mokėsite greitai atšildyti mėsą, namuose ruošta vakariene galėsite mėgautis net ir darbo dienos vakarą – daug laiko sugaišti nereikės.

Geriausias ir saugiausias būdas atšildyti mėsą yra palaikyti ją šaldytuve, kol iki galo atitirps. Tuomet maltą mėsą, paukštieną ar jūros gėrybes šaldytuve galima dar palaikyti dieną ar dvi, o raudonoji mėsa atšildyta išsilaikys net 3–5 dienas. Be to, jei mėsą atšildote šaldytuve, ramiai galite ją ir vėl užšaldyti.

Bet ką daryti, jei reikia greitai atšildyti kepsnį? O jei vištienos krūtinėlė per naktį iki galo taip ir neatitirpo? Ką daryti, jei tiesiog esate labai alkani? Visiems pasitaiko. Yra keli būdai pagreitinti procesą ir bet kokios rūšies mėsą atitirpinti greitai ir saugiai.

REKLAMA
REKLAMA

Šalto vandens metodas (1 valanda)

Tai geriausias būdas greitai ir tinkamai atitirpinti mėsą nenaudojant mikrobangų krosnelės. Šaldytą mėsą įdėkite į uždaromą plastikinį maišelį ir išspauskite kaip įmanoma daugiau oro. Į didelį dubenį pripilkite šalto vandens ir panardinkite į jį maišelį. Vandenį dubenyje pakeiskite kas 30 minučių, kad jis išliktų šaltas ir atšildytų mėsą.

REKLAMA

Smulkesniems mėsos gabalams, paukštienai ar jūros gėrybėms užteks maždaug valandos, o didesniems gabalams prireiks 2–3 valandų. Pusė kilogramo mėsos atitirpsta maždaug per pusvalandį. Taip atitirpintos mėsos pakartotinai užšaldyti nerekomenduojama, nebent pirma ją iškepsite.

Mikrobangės metodas (10 minučių)

Išmokę mėsą atšildyti mikrobangės metodu būsite ją paruošę kepimui per 10 minučių. Šis metodas geriausiai veikia su smulkesniais mėsos gabalais, kurie tolesniam ruošimui bus įvairiai smulkinami – pavyzdžiui, vištienos krūtinėlei, kurią įmaišysite į makaronus, arba maltai jautienai, iš kurios gaminsite kotletus.

REKLAMA
REKLAMA

Norėdami sužinoti, kaip geriausia jūsų mikrobangėje atšildyti konkrečią mėsos rūšį, skaitykite mikrobangės naudojimo instrukciją – ten bus nurodyti specialūs nustatymai. Jei jūsų mikrobangėje nėra „atšildymo“ režimo, nustatykite žemesnį režimą ir įjunkite keletą kartų trumpiems intervalams, kol mėsa bus visiškai atitirpusi. Tik atsargiai – jei įjungsite per stiprų režimą arba jį paliksite įjungtą per ilgai, mėsa gali ne tik atitirpti, bet ir iškepti. Bet kuriuo atveju, tik atitirpinę mėsą būtinai ją iškart gaminkite.

Kepimas be atšildymo

Jei visai neturite laiko, mėsos prieš ją gaminant galima ir neatšildyti. Tikėkite tuo ar ne, pasirodo, saugu kepti ir tiesiai iš šaldiklio ištrauktą mėsą – kalakutieną, vištieną ir jautieną. Tokiu būdu mėsos kepimas užtruks ilgiau ir bus sunkiau išgauti auksaspalvę traškią plutelę ar norimą apskrudimą. Vis dėlto, verta žinoti, kad įmanomas ir toks variantas, rašoma goodhousekeeping.com.

Kaip visai išvengti atšildymo

Šaldytą mėsą galima atitirpinti karštame vandenyje arba tiesiog palikus ant stalo, nors įspėjama, kad tai – nesaugūs būdai. Be to, jokia atšildyta mėsa neturi būti paliekama kambario temperatūroje ilgiau nei dviems valandoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų