„Iškepti šiuos blynelius yra lengva, nors tai ir atima šiek tiek laiko. Jie kaskart pavyksta, nenaudojant nei svarstyklių, nei matavimo indo su padalomis, tereikia miltus, avižinius dribsnius ir pieną matuoti tuo pačiu puoduku. Kiek įtarkuoti obuolių, spręskite patys, čia pateikiu tik apytikslį kiekį, nes pati niekada irgi obuolių nesveriu. Jei įtarkuosite daugiau obuolių, išeis plonesni, labiau obuoliniai blyneliai“, – sako recepto autorė.

Blynai su ouoliais (Nuotr. Mukatanas)

Blynai su ouoliais (Nuotr. Mukatanas)

Blynams reikės: 1 puodelio greitai paruošiamų nesmulkintų avižų dribsnių; 1 puodelio pieno; 2 valgomųjų šaukštų cukraus; 3 nedidelių arba 2 vidutinio dydžio obuolių; 2 kiaušinių; 1 puodelio miltų; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; Aliejaus kepimui.

Avižinius dribsnius sumaišykite su cukrumi, užpilkite karštu pienu, uždenkite ir palikite keletui minučių brinkti. Nuplaukite ir sutarkuokite per burokinę tarką obuolius. Į avižinių dribsnių masę įmaišykite tarkuotus obuolius, kiaušinių trynius ir druską. Įmaišykite miltus, kol neliks sausų grūdelių.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Didelę keptuvę užkaiskite ant vidutinio karščio ir įpilkite du valgomuosius šaukštus aliejaus. Kai keptuvė gerai įkais, nedideliu samteliu pilkite į keptuvę tešlą. Kai blynelių apačia ims ruduoti, o aplink kraštelius iškils pūslelių, apverskite blynelius mentele. Iš abiejų pusių iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę ir nedelsdami patiekite.

Šaltinis: tinklaraštis Mukatanas

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Pajūryje nebelieka vietos: poilsiautojų Palangoje ir Šventojoje daugėja kasdien
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Advokatas prabilo apie liudijimus, ką Pinikas darė prie žuvusios Didžiūnaitytės kūno
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Nušauto policininko šeimą pasiekė piniginė parama: iš viso – kiek daugiau nei 33 tūkst.
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Dėl vietoj dušinių Palangoje išdygusio namo surengta akcija: žmonės atėjo pasiruošę išsimaudyti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Kaimynai sukrėsti dėl pro langą iškritusio ir žuvusio penkiamečio: tėvai vaikais labai rūpinosi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Su oro balionais į audrą patekę dalyviai papasakojo, ką patyrė skubiai leisdamiesi
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Punios šilas ir vėl specialistų akiratyje: šile įsisiautėjo kenkėjai
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Vos tik paskelbus sprendimą apie atidaromą sieną, lietuviai patraukė į Lenkiją
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Lietuva dėl Astravo sulaukė paramos iš Lenkijos: žada taip pat nepriimti
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Per Kuršių marias kelte plaukę keleiviai sulaukė netikėtos staigmenos
REKLAMA
Egzotiškos ančių širdelės  (nuotr. Organizatorių)
TV3 laidos „Skaniai ir paprastai“ vedėjas profesionalus šefas Gediminas nenustoja stebinti ir siūlo pasigaminti Azijos įkvėptus patiekalus. Jie yra nuostabūs tuo, kad visada ...
Tortilijų suktinukai (Nuotr. Skanūs kąsneliai)
Vasaros vakarais laukiate svečių? O galbūt norite pagaminti greitų užkandžių šeimai? Tuomet jums puikiai pravers šis tortilijų suktinukų receptas, kuriuo su skaitytojais ...
Puikus marinatas daržovėms (Nuotr. Oditėlės blogas)
„Noriu pasiūlyti labai paprastą ir be galo skanų marinatą, kuris turi malonią rūgštelę. Užpilti marinatu galite bet kokias mėgstamas daržoves – agurkus, pomidorus, paprikas, ...
Pasakė, kodėl braškės būna karčios: tai lemia 1 veiksnys (nuotr. Organizatorių)
Kvapnios, saldžios, sultingos – be braškių turbūt daugelis neįsivaizduoja vasaros. Taigi, ši TV3 „Ūkio šefas“ laida skirta šioms nuostabioms vasaros uogoms. Laidos vedėjas ...
Voveraitės su karštomis bulvėmis (Nuotr. worldrecipes.eu)
Grybautojus jau po truputį ėmė džiuginti pirmieji grybų laimikiai miške. Todėl nieko nelaukiant dalijamės su jumis voveraičių receptu, kuris nukels jus atgal į vaikystę.  ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų