Pasidalijo geriausiu saldžiarūgšties vištienos receptu: „Šis variantas patiko labiausiai“

„Aš pati išbandžiau kelis skirtingus šio patiekalo variantus, bet šis asmeniškai labiausiai patiko. Kaip sakė mano sūnus: „Tiesiog labai skanu!". Taigi dalinuosi, gal ir jums bus labai skanu“, – sako recepto autorė.

Saldžiarūgštė vištiena (Nuotr. worldrecipes.eu)

Ingredientai: 600 gramų vištienos krūtinėlės; 1 kiaušinio; 4 valgomųjų šaukštų šalto vandens; 150 gramų kukurūzų/bulvių krakmolo; 4 skiltelių česnako; nedidelio gabaliuko imbiero šaknies; 1 aštraus pipiro; svogūno laiškų; 200–300 mililitrų vandens; 4 valgomųjų šaukštų sojos padažo; 4 valgomųjų šaukštų cukraus; 1 valgomojo šaukšto baltojo vyno acto; aliejaus (kepimui).

GAMINIMAS

Pirmiausia vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaušinį išplakame su lediniu vandeniu, įberiame 150 gramų kukurūzų krakmolo.

Į paruoštą masę suberiame vištienos gabaliukus ir gerai išmaišome. Per tą laiką, kol vištiena mirksta tešloje, pasiruošiame kitus produktus. Smulkiai supjaustome česnaką ir imbierą. Pipirą supjaustome įstrižai, plonais gabaliukais. Svogūno laiškus supjaustome juostelėmis.

Paruošiame padažą: Į vandenį supilame sojos padažą ir actą, suberiame cukrų.

Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir dar pakaitiname, kad aliejus būtų karštas. Tada dalimis sudedame vištienos gabaliukus. Vištieną apkepame iš visų pusių, bet svarbiausiai, neperkepame. Turėtų gautis sultinga vištiena su traškia plutele. Iškepusius vištienos gabaliukus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.

Šitaip iškepame visą vištieną.

Kai jau vištiena iškepa, į keptuvę su aliejumi sudedame česnaką ir imbierą. Trumpai apkepame ir supilame padažą. Kaitiname, kol padažas užvirs. Tada puodelyje išmaišome 1 valgomąjį šaukštą krakmolo su trupučiu vandens ir supilame į padažą keptuvėje. Pakaitiname, kol padažas sutirštės.

Tuomet sudedame vištienos gabaliukus, išmaišome ir pakaitiname kelias minutes. Prieš patiekiant, suberiame aštraus pipiro gabaliukus ir svogūno laiškus. Patiekti rekomenduojama su virtais ryžiais (jeigu tik juos mėgstate, nes skanu ir be jų). Skanaus!

Šaltinis: worldrecipes.eu


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų