REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manoma, kad nuo 10 iki 41 procento moterų vargina ši orgazmo disfunkcija, vadinama anorgazmija. Štai keletas priežasčių, dėl kurių ji pasireiškia.

Manoma, kad nuo 10 iki 41 procento moterų vargina ši orgazmo disfunkcija, vadinama anorgazmija. Štai keletas priežasčių, dėl kurių ji pasireiškia.

REKLAMA

Jums dar niekada nepavyko pasiekti orgazmo, nepaisant to, kad mėgaujatės seksu ir įdedate daug pastangų? Jūs tokios nevienos – maždaug 75 procentams moterų orgazmui pasiekti vien tik sueities nepakanka, o 10–15 procentų orgazmo nepasiekia jokiomis aplinkybėmis, rašoma dailystar.co.uk.

Kai kurie tyrimai rodo, kad iki 41 procento moterų kenčia dėl negalėjimo pasiekti orgazmo.

Šis sutrikimas turi keletą skirtingų pavadinimų – orgazmo disfunkcija, anorgazmija ir moterų orgazminis sutrikimas. Sutrikimas būna trijų tipų:

1. Bendroji anorgazmija – kai asmuo jokiomis aplinkybėmis negali pasiekti orgazmo ir niekada nėra to patyręs (patyrusi).

2. Įgytoji anorgazmija – kai asmuo anksčiau galėjo pasiekti orgazmą, tačiau šiuo metu nebegali.

REKLAMA
REKLAMA

3. Situacinė anorgazmija – kai asmuo gali pasiekti orgazmą tik tam tikroje situacijoje (pavyzdžiui, masturbacijos metu), o ne kitoje (pavyzdžiui, sekso metu).

REKLAMA

Anorgazmijos priežastys gali būti įvairios – tai gali būti senėjimas, ginekologinės problemos (pavyzdžiui, reabilitacija po histerektomijos (gimdos pašalinimo) arba dispareunija), tam tikrų vaistų vartojimas, gyvenimo būdo ypatumai (nesaikingas alkoholio vartojimas ar rūkymas) bei tam tikros ligos (diabetas, daugybinė sklerozė, Parkinsono liga).

Į psichologines anorgazmijos priežastis įeina: praeities traumos (smurtas, ypač lytinis), kūno įvaizdžio problemos (dismorfija ar nepasitikėjimas savimi), psichinės sveikatos problemos (stresas, nerimo sutrikimai ir depresija), santykių problemos ir su seksu siejamos emocijos, pavyzdžiui, gėda ar kaltė, kurios gali paveikti sugebėjimą pasiekti orgazmą.

REKLAMA
REKLAMA

Jei manote, kad jums – anorgazmija, rekomenduojama pasikonsultuoti su šeimos gydytoju. Gali būti, kad negalėjimas pasiekti orgazmo kyla iš fizinių ar psichologinių sutrikimų.

Tokiu atveju gali padėti vartojamų vaistų ar gyvenimo būdo pokyčiai, psichoterapija bei kiti dalykai. Kai kurioms moterims padeda kognityvinė elgesio terapija ar intymus masažas – taip jos atsipalaiduoja ir galiausiai pasiekia orgazmą. Tačiau rekomenduoja vis proceso metu konsultuotis su profesionalais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų