REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvieną iš mūsų puošia daugiau nei 100 000 plaukų, kuriuos, norėdami turėti kuo sveikesnius, privalome tinkamai prižiūrėti.

Kiekvieną iš mūsų puošia daugiau nei 100 000 plaukų, kuriuos, norėdami turėti kuo sveikesnius, privalome tinkamai prižiūrėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėtų būti aktualu, kad plaukas gyvena apie 5-7 metus, o per dieną nuo 40 iki 100 iškrentančių plaukų yra normalus reiškinys. Tačiau kitiems plaukų iškrenta žymiai daugiau ir ne be priežasties. Tokiu atveju reikia  imtis būtinų priemonių plaukų slinkimo šalinimui.

REKLAMA

Plaukų slinkimo priežastys:

1. Nesubalansuota mityba

2. Griežtos dietos

3. Sudėtingos operacijos

4. Infekcinės ligos

5. Stresas

6. Moterims po gimdymo

7. Vartojant kai kurias kontraceptines tablets

8. Kartais – dėl metų laikų kaitos. Ypatingai rudenį ir pavasarį.

9. Padidėjęs riebalų liaukų sekreto išsiskyrimas, kai poros užkemšamos, o plaukas negauna deguonies.

10. Vaistų vartojimas

11. Medžiagų apykaitos sutrikimai

12. Skydliaukė, gripas, diabetas odos ligos

13. Tiesioginiai saulės spinduliai, karštas oras, sūrus vanduo.

14. Paveldėjimas.

Kaip sustabdyti plaukų slinkimą?

1. Patartina apsilankyti pas gydytoją ir pasidaryti tyrimus, ar plaukų slinkimas nėra  ligos priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

2. Subalansuokite ir praturtinkite savo mitybą. Patariama valgyti daugiau sorų, tai padės sustabdyti plaukų slinkimą. Plaukų augimui būtini B grupės vitaminai, vitaminai A, C, E, kalcis, geležis, selenas, silicis, cinkas, magnis ir kiti mineralai. Ypač svarbu vartoti daug baltymų, reikalingų plauko sudėtyje esančio baltymo keratino gamybai.

3. Gerkite žalią arbatą.

4. Kasdien plaukus šukuokite natūralių šerių šepečiu.

5. Galvą plaukite slinkimą stabdančiu šampūnu ir losjonu. Šampūnas išplaus ir dezinfekuos odą, o losjonas pamaitins ir sustiprins plauko folikulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Priemonių, skirtų apsisaugoti ar išgydyti plaukų slinkimą sudėtyje ieškokite 1-metilnikotinamido chlorido. Jis skirtas gerinti kraujotaką, apsisaugoti nuo uždegimų, skatina plaukų augimą.

7. Masažuokite galvos odą. Masažams naudokite eterinius aliejus: rozmarino, kokoso, levandų. Masažuodami, galvą palenkite žemyn. Nykščius laikykite ties kaukolės pagrindu, jais ir kitais pirštais švelniai masažuokite sukamaisiais judesiais.

8. Plaukų slinkimo išvengti gali padėti ir mankšta. Mankštindamiesi mes pageriname kraujo apytaką.

REKLAMA

9. Sumaišykite vieną kiaušinio trynį su valgomuoju šaukštu ricinos aliejaus, užtepkite ant plaukų ir apvyniokite rankšluosčiu, kad sušiltų. Po 3 valandų išplaukite neutraliu muilu arba šampūnu.

10. Kad plaukai sutvirtėtų, plaukite juos išrūgomis, šviežiu alumi arba svogūnų lukštų nuoviru.

11. Pasidarykite nasturtų ir dilgėlių losjono: susmulkinkite 100 gramų nasturtų lapų, žiedų, šviežių sėklų ir sumaišykite su 100 gramų šviežių dilgėlių lapų. Mišinį užpilkite 500 mililitrų medicininio spirito ir po 15 dienų nukoškite. Šepetėliu įtrinkite losjoną į galvos odą prieš naktį

REKLAMA

12. Jeigu plaukai labai slenka, 2 kartus per savaitę plaukite galvą varnalėšos šaknų ir medetkos žiedų nuoviru (20 gramų varnalėšų ir 10 gramų medetkų litrui vandens); galite pridėti 15 gramų apynių spurgų.

13. Nuo plaukų slinkimo galite apsisaugoti perskalaudami po plovimo juos ajerų nuoviru. 3 valgomuosius šaukštus susmulkintų ajerų šakniastiebių 15 minučių pavirkite pusėje litro acto.

14. 6 valgomuosius šaukštus varnalėšos ir ajero šaknų (lygiomis dalimis) užpilkite litru vandens ir pavirkite 15-20 minučių. Atvėsusiu nuoviru įtrinkite galvos odą 2-3 kartus per savaitę - tokios procedūros tikrai sustiprins jūsų plaukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. 12-15 eterinio aliejaus lašų įlašinkite į 30 ml šampūno. Keletą lašų aliejaus užlašinus ant delno juo galima įtrinti natūralių šerių plaukų šepečius. Tai padės sustiprinti plaukus.

16. Pasigaminkite plaukų aliejų iš džiovintų amla lapų ar Indiškojo agrasto ir kokoso aliejaus. Į virinamą kokoso aliejų tereikia įdėti amla. Gautu aliejumi patepti plaukus.

17. Sumaišykite Indiškuosius agrastų miltelius su kiaušiniu ir įlašinus keletą lašų alyvuogių aliejaus ir puse citrinos sulčių. Kaukę laikykite puse valandos, tada perplaukite plaukus įprastu šampūnu.

REKLAMA

18. Camellia Sinesis – žolelė, kuri naudojama gydyti plaukų slinkimą, būtent vyrams. Žaliojoje arbatoje yra komponentų vadinamų katechinais, kurie padeda užkirsti kelią plaukų slinkimui.

19. Ricinos aliejus yra labai naudingas, siekiant pagerinti plaukų augimą. Prieš jį taikydami sumaišykite jį su nedideliu kiekiu migdolų aliejaus, taip sumažinsite jo klampumą. Tada gerai įmasažuokite į galvos odą. Norint gauti geriausius rezultatus tai turėtumėte atlikti vieną kartą per savaitę.

20. Kokosų aliejus stimuliuoja plaukų augimą. Vienam kartui užtenka vienos kapsulės, išardžius ją reikėtų aliejų šiek tiek pašildyti. Ant plaukų laikyti 10 minučių apsivyniojus šiltą rankšluostį. Po to perplauti plaukus įprastu šampūnu.

REKLAMA

21. Plaukų slinkimą stabdo ir kosmetinis žibalas, kurio galite įsigyti vaistinėse. Nedideliu kiekiu įtrinti plaukų šaknis, palaikyti 10min, o po to išplauti plaukus šampūnu.

22. Kaip ir plaukų augimui, taip ir slinkimo stabdymui labai tinkamas dilgėlių nuoviras, kuriuo patariama skalauti plaukus kaskart po plovimo šampūnu.

23. 4 valgomus šaukštus vaistinės gelsvės ir varnalėšų šaknų, bei dilgėlės žolės lygių dalių mišinio užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens. Uždengus 15 min. pavirti ant silpnos ugnies, 15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

24. 4 valgomi šaukštai šaltalankio uogų, lapų ir šakelių užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens. 15 min. pavirti, 15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

25. 4 valgomi šaukštai šalpusnio lapų, 4 šaukštai apynių spurgų. Užpilti 4 stiklinėmis šalto vandens. 15 min. pavirti, 15 min. palaukti, perkošti ir gautu nuoviru įtrinti galvos odą.

26. 2 valg. šaukšus kefyro sumaišyti su 0,5 citrinos sulčių, 1 valg. šaukštu medaus, 1 kiaušinio tryniu ir 2 valg. šaukštais konjako. Gautu mišiniu įtrinti galvos odą ir palaukti 20-40 min. Kad kaukė nesudžiūtų, galvą pridengti polietileniniu maišeliu. Po to plaukus kruopščiai išskalauti šiltu vandeniu.

27. Galvos odą įtrinkite juodąja arbata.

28. Išbandykite tik jums priimtiniausius būdus, padėsiančius pašalinti plaukų slinkimą. Šie natūralūs būdai išvardyti pasinaudojant su problema susidūrusių žmonių patirtimi, patarimais bei medicina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų