• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys teigia, kad Visagino atominės elektrinės (AE) strateginio investuotojo konkurse liko tik vienas kandidatas, o planus jėgainę pastatyti iki 2020 metų vadina pasakomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Dramblys apie kurį sakiau yra atominė elektrinė. Galingas konkursas, bet liko Pietų Korėja. Neliko antro, trečio, penkto, septinto potencialaus strateginio investuotojo – liko viena Pietų Korėja. Prancūzai prieš dešimt dienų pasitraukė. Kaip su tuo vienu konkursantu? Jei tai būtų privati kompanija ji skelbtų dar vieną konkursą ir ieškotų, kad būtų daugiau dalyvių", - teigė jis.

REKLAMA

Tuo tarpu praėjusią savaitę Prancūzijos ambasada Lietuvoje paneigė, kad Prancūzijos energetikos kompanija „Electrice de France" dalyvavo Visagino AE strateginio investuotojo konkurse.

„Mano šaltiniai teigia, kad jie dalyvavo, tačiau jau išvažiavo, nes nutarė, kad neįdomu", - sakė B. Lubys.

Pietų Korėjos bendrovė „Korea Electric Power Corporation" oficialiai patvirtino paraišką tapti strateginiu naujosios atominės elektrinės investuotoju.

REKLAMA
REKLAMA

LPK prezidentas abejoja galimybe Visagino AE pastatyti iki 2020 metų. Anot jo, reikėtų pažvelgti į Suomiją, kuri turi didesnį finansinį potencialą, tačiau savo atominę jėgainę radikaliai vėluoja pastatyti.

„Kalbėti, kad mes iš tikrųjų sugebėsime Visagino AE pastatyti 2020 metais – čia daugiau prie tų pasakų, kurias mums mamos skaitė, bet ne prie realiai pagrįstų", - teigė B. Lubys.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas žada, kad Visagino AE pradės veikti 2018-2020 metais. Strateginis investuotojas gautų 51 proc. projektų akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų