• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras, Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Andrius Kubilius toliau tenkinasi aptakiomis formuluotėmis, kalbėdamas apie skandaluose paskendusį Vilniaus merą, jo partijos atstovą Vilių Navicką.

REKLAMA
REKLAMA

Kaune vykstančiame TS-LKD tarybos posėdyje partijos pirmininkas Andrius Kubilius, vertindamas pastaruoju metu plačiai diskutuojamus   Vilniaus mero Viliaus Navicko ir Vilniaus miesto savivaldybės kontrolieriaus Šarūno Skučo tarpusavio „nesutarimus"  ir partijos Priežiūros komiteto sprendimą, pasisakė, anot TS-LKD pranešimo spaudai, „griežtai“: „Šios problemos turi išsispręsti nedelsiant. Partija tikrai negali tapti ir netaps Vilniaus problemų įkaite.”

REKLAMA

Anot partijos pirmininko, netoleruotinas nei vieno šios istorijos dalyvių elgesys, kuris ne tik nedaro garbės partijai, bet ir prieštarauja jos moraliniams ir vertybiniams principams. A. Kubiliaus įsitikinimu, negali būti toleruojama ir nepagarba partijos Priežiūros komitetui.

„Siūlyti atsistatydinti partijos Priežiūros komitetui yra tas pats, kaip siūlyti atsistatydinti Konstituciniam Teismui, jei nepatinka jo sprendimas. Priežiūros komitetas yra labai svarbi institucija mūsų partijai ir pagarba jos autoritetui yra mūsų visų atsakomybė. Tokie pareiškimai Priežiūros komiteto atžvilgiu yra neatsakingi”,  –  pažymėjo TS-LKD pirmininkas. Ar jis pats pritaria tolesniam V. Navicko buvimui mero pareigose bei narystei partijoje – liklo neaišku.

REKLAMA
REKLAMA

TS-LKD taryba Priežiūros komitetui pasiūlė iš naujo apsvarstyti savo sprendimą dėl Vilniaus miesto partijos narių. Taip pat nuspręsta įpareigoti partijos Prezidiumą sudaryti darbo grupę peržiūrėti TS-LKD įstatus dėl Priežiūros komiteto veiklos tobulinimo.

Priežiūros komitetui kai kurie nariai pačiam pasiūlė atsiustatydinyti po to, kai šis iš partijos pašalino mero spaudimą patyrusį Vilniaus savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą, o paties V. Navicko narystę tik sustabdė. Tai paiktino dalį partijos narių ir vadovų bei nustebino Seimo pirmininkę, TS-LKD pirmininko pavaduotoją Ireną Degutienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šokiais apsinuoginus, priedų ir brangių komandiruočių saviškiams dalybomis, nesuvokiama kova prieš Tibeto skvero įkūrimą, žūtbūtinėmis pastangomis pratęsti Vilniaus šilumos tinklų nuomą persivadinusiai „Rubicon Group“ garsėjantis Vilius Navickas tik neseniai susilaukė rimtos opozicijos partijoje. Taip nutiko po to, kai buvo paviešintas jo ir Š. Skučo pokalbio įrašas. Jame girdėti nurodymai vilkinti TS-LKD nepalankius turimus ir keiksmažodžiai, kuo V. Navickas pasižymėdavo ir anksčiau.

V. Navickas yra dosnus partijos ir premjero A. Kubiliaus žmonos vadovaujamo Mstislavo Rostropovičiaus fondo finansinis rėmėjas. Prieš paskutinius savivaldos rinkimus, nepaisant reitingavimo partijoje rezultatų, rinkiminiame sąraše pakilęs iš 14 į 7 vietą. Meru jis tapo praėjusių metų vasarį ir koalicijos partneriai jo iš posto versti neketina, nepaisant to, kad V. Navicko padėtis partijoje šiek tiek susvyravo. Pats V. Navickas tvirtina, kad prieš jį mėginama suvesti kažkokias asmenines sąskaitas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų