žąsis

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žąsis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žąsis“.

Ant šventinio stalo nutūps brangesni paukščiai: vardija, kiek kels kainą

Ant šventinio stalo šiemet nutūps brangesni paukščiai. Augintojai tvirtina, kad brango pašarai, elektra, tad ir paukštienos kainą buvo priversti šiek tiek kilstelėti. Kai kurie skundžiasi, kad ir prekyba kol kas vangi. Pagyvėjimo augintojai tikisi paskutinę savaitę prieš šventes. Žąsų pulkų didžioji dalis jau netrukus atsidurs ant kažkieno Kalėdų ar Naujų metų stalo. Ūkininkas žada pasilikti tik kelias, veislei.

Šiandien paaiškėjo, kokie orai laukia žiemą: štai, kas atskleidė

Lapkričio 11-ąją, minint paskutinę rudens – šv. Martyno – šventę, galime numatyti, kokių orų tikėtis. Tad etnologas Libertas Klimka pasakoja, kodėl ši diena svarbi, kokios jos tradicijos ir kaip galime nuspręsti, kokie orai laukia. L. Klimka sako, kad norint sužinoti, kokie bus šaltojo laikotarpio orai, turėjome palaukti iki šv. Martyno dienos – paskutinės rudens šventės.
2023-11-11

Atskleidė skaniausią anties ir žąsies receptą: iškeps tobulai

Bet kuri šventė nusipelno tokio įspūdingo patiekalo kaip tik ką iš orkaitės ištraukta žąsis, antis, višta ar kalakutas, pasakišku kvapu viliojantis susiburti prie stalo iškilmingiems pietums ir pažadinantis dėkingumą nuo pat pirmo kąsnio. Kaip teisingai iškepti šį patiekalą neįgudusiam kulinarui? Iššūkis ne toks didelis, koks atrodo kalakutas – keletas naudingų patarimų padės pasijusti profesionalu.
2022-12-23

Receptas. Kepta žąsis su obuolių ir bulvių įdaru

INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų 3 vienetai obuolių (rūgštesni, dideli) 3.5 kilogramo žąsienos 1 valgomasis šaukštas druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Žąsį įtriname druskos ir pipirų mišiniu, tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Paliekame šaltai 2 valandoms. Bulves supjaustyti kubeliai ir pavirti vandenyje, kol suminkštės. Obuolius nulupti ir supjaustyti kubeliais. Obuolių kubelius sumaišyti su bulvėmis.
2022-03-01

Receptas. Obuoliais įdaryta žąsis

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas žąsienos šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Įdarui papildomai reikės: 50—60 g riebalų, 500 g—1 kg obuolių, truputį druskos, mairūno, pipirų, cukraus. Paukštis, nupjovus kaklą ir sparnus, įtrinamas druska su prieskoniais ir 2—3 val. palaikomas šaltai. Obuoliai nuplaunami (išimami sėklalizdžiai), supjaustomi (nebūtinai) ir sudedami į paukščio vidų, paukštis užsiuvamas.
2022-02-27

Receptas. Virta žąsiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 800 gramų žąsienos šiek tiek druskos 2 valgomieji šaukštai sviesto 4 valgomieji šaukštai grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarinėta žąsis stambiais gabalais supjaustoma ir išverdama daržovių ir prieskonių sultinyje. Tada supjaustoma smulkiau ir, išėmus stambius kaulus, apkepinama svieste, kol gražiai pagels.
2022-02-24

Receptas. Šventiška žąsies krutinelė

INGREDIENTAI: 1 arbatinis šaukštelis cukraus 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų (malti) 1 arbatinis šaukštelis garstyčių 1 vienetas žąsienos (krūtinėlė) 4 valgomieji šaukštai majonezo 2 valgomieji šaukštai druskos 2 arbatiniai šaukšteliai prieskonių (paukštienai) PARUOŠIMO BŪDAS: Visus komponentus (išskyrus mėsą) gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
2022-02-24

Receptas. Žąsų kepenėlės su ryžiais

INGREDIENTAI: 2 valgomieji šaukštai ryžių 1 vienetas svogūnų 50 gramų žąsienos (kepenėlės) 10 gramų žąsienos (taukai) šiek tiek druskos 0.5 arbatinio šaukštelio sviesto 20 gramų grybų 5 gramai sūris PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenėles supjaustyti gabaliukais ir kelias minutes patroškinti su supjaustytu svogūnu ir grybais. Atskirai patroškinti ryžius su žąsies taukais, sumaišyti su kepenėlėmis ir pabaigti troškinti. Patiekiant užberti tarkuoto sūrio.
2022-02-20

Receptas. Žąsų kepenėlių šašlykas

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 200 gramų svogūnų 200 gramų kiaulės lašinių 0.5 stiklinės taukų (riebalų) (tirpinti) 800 gramų žąsienos (kepenėlės) šiek tiek druskos 500 gramų grybų (galvutės, šviežios) PARUOŠIMO BŪDAS: Kepenėlės nuplaunamos, nusausinamos, didesni gabalai perpjaunami pusiau. Svogūnai ir lašiniukai supjaustomi plokščiais gabaliukais. Ant iešmelio smeigiama pakaitomis kepenėlių, lašiniukų, svogūnų, grybų.
2022-02-19

Receptas. Troškinta žąsiena

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų 1 vienetas morkų 1 vienetas petražolių 1 vienetas svogūnų 800 gramų žąsienos šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas aliejaus 0.5 stiklinės grietinės PARUOŠIMO BŪDAS: Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val.
2022-02-17
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų