INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
 - šiek tiek laurų lapų
 - 1 vienetas morkų
 - 1 vienetas petražolių
 - 1 vienetas svogūnų
 - 800 gramų žąsienos
 - šiek tiek druskos
 - 1 valgomasis šaukštas aliejaus
 - 0.5 stiklinės grietinės
 
PARUOŠIMO BŪDAS:
-  Išdarinėta žąsis išplaunama, supjaustoma, nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais ir uždengta palaikoma šaltai 1-2 val. Vėliau mėsos gabalai kepinami aliejuje, kol parusvėja, sudedami į puodą, užpilami likusiu nuo kepimo aliejumi ir karštu vandeniu, kad tik pusiau apsemtų, pridedama susmulkintų prieskoninių daržovių ir troškinama uždengtame puode. Baigus troškinti supilama grietinė ir pakaitinama, bet neužvirinama.
Žąsiena sudedama į pašildytą pusdubenį, apipilama iškoštu ir grietine pagardintu padažu, kuriame buvo troškinama.
Valgoma su karštomis troškintomis daržovėmis ar kokia nors mėgstama kruopų koše, makaronais. Kartu duodama keptų obuolių, bruknių uogienės. 
REKLAMA
 
  
