varškės patiekalai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „varškės patiekalai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „varškės patiekalai“.
Atskleidė skaniausių varškėčių receptą: nuo šiol gaminsite tik taip
„Pagauta peršalimo ir žvelgdama į pustuštį šaldytuvą sudėliojau štai tokį patiekalą. Labai paprastą ir truputį neįprastą, kadangi šiaip jau esu įpratus savo varškėčius valgyti šiek tiek kitaip (kas turite mano knygą, tai žinote, kokie ten varškėčiai yra). Šie varškėčiai yra sveikesnė versija ir tikrai labai skani versija. Išbandykite“, – rašė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.
Atrado skaniausią varškės apkepo receptą: užsirašykite iš karto
Ieškote idėjų, ką pagaminti pietums ar vakarienei? Dalijamės tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorės Ingridos varškės apkepo receptu.
Porcijos 2 - 3. Užtruksite apie 10 min + 45 min kepimo laikas.
300 g varškės
2 kiaušiniai
1-2 v. š. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
2 v. š. ryžių miltų
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Varškę, kiaušinius ir cukrų sutriname maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Įmaišome vanilinį cukrų, ryžių miltus ir krakmolą. Masę gerai išmaišome.
Edita atskleidė minkščiausių varškėtukų receptą: kartosite ne kartą
„Varškėčiai daugeliui vienas iš mėgstamiausių patiekalų. Būtinai pasilepinkite su mėgstamomis uogomis“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės:
500g varškės;
2 kiaušinių;
5 v.š. cukraus;
žiupsnelio druskos;
~200g miltų.
Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, druska. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta ir būtų galima paimti rankomis.
Atrado minkščiausių varškėčių receptą: vienas, du ir yra
„Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Būdama vaikas varškėčius galėdavau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei… Taip labai juos mėgau! Ir dabar bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene, yam yam yam!
Kepant varškėčius kartais mėgstu vis paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūr...
Atrado geriausią varškėčių receptą: išeina minkšti ir purūs
Savaitgalį siūlome išbandyti tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorės Ilonos varškėčius, kurie tikrai nepaliks abejingų dėl savo skonio ir purumo.
Ingredientai varškėčiams:
400 gr varškės;
2 kiaušiniai;
1 stiklinė miltų;
druskos;
aliejaus kepimui.
Į varškę įmušti išplaktus kiaušinius, suberti miltus, druską ir šaukštu gerai išsukti. Sutepti rankas aliejumi, imti po šaukštą tešlos ir formuoti apvalų varškėtuką.
Kepti keptuvėje ant aliejaus.
Šie virtinukai nepaliks abejingų: skonis primins vaikystę
„Taip varškės virtinukus nuolatos ruošdavo mano močiutė ir mama. Tik jos visada kiekius matuodavo „iš akies“ ir virtinukai visuomet išeidavo tobulo skonio! Kadangi dažnai padėdavau tiek mamai, tiek močiutei virtuvėje, tad daugumą tradicinių lietuviškų patiekalų taip pat visuomet ruošiu „iš akies“.
Šiems virtinukams paruošti Jums reikės vos keleto produktų, o miltų kiekį galite matuoti taip pat pagal save, priklausomai kokio drėgnumo yra varškė.
Burnoje tirpstantis varškės apkepas pagal Ingridą: rašykitės receptą
„Rikotą savo virtuvėje atradau visai nesenai. Pradėjau kepti blynus su ja. O radus ir varškės apkepo su rikota receptą, labai panorau išmėginti. Pradeda patikti man rikota. Kepiniams suteikia purumo ir lengvumo, šiek tiek daugiau nei viena varškė. O apkepą valgėme su trintomis braškėmis ir šaldytomis uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.
Kepimo forma 24 cm. Porcijos 4. Užtruksite apie 1 val.
Atrado skaniausių varškėčių receptą: skonis nukels į vaikystę
„Varškėčiai man yra išlikę kaip vienas pačių skaniausių vaikystės patiekalų. Būdama vaikas varškėčius galėdavau valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei… Taip labai juos mėgau! Ir dabar bent kartą per mėnesį būtinai turiu išsikepti varškėčių, nes tiesiog pasiilgstu to gardaus, kiek tąsaus blyno su grietine ir uogiene, yam yam yam!
Kepant varškėčius kartais mėgstu vis paįvairinti ingredientų sąrašą, išbandyti kaip vienas ar kitas papildomas ingredientas keičia varškėčio skonį ir tekstūr...
Atskleidė skaniausią varškėčių receptą: skonis tikrai nenuvils
„Varškėčiai, tai patiekalas, kuris puikiai tiks pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pagaminami jie labai greitai, todėl aš juos gaminu tada, kai neturiu daug laiko tupinėti virtuvėje arba kai atsibosta mėsos patiekalai. Visada gardūs, minkšti ir purūs, tarsi bandelės“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Reikės: 2×180 gr. varškės (9 %), 1–2 kiaušinių (1 didelio arba 2 mažų), 4–5 v.š. miltų, cukraus (pagal skonį), žiupsnelio druskos, aliejaus arba lydyto sviesto kepimui.
Receptas. Tinos purus varškės apkepas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 4 valgomieji šaukštai manų kruopų 0.5 stiklinės pieno 4 vienetai kiaušinių 6 valgomieji šaukštai cukraus 3 valgomieji šaukštai sviesto (minkštas) 4 valgomieji šaukštai razinų 1 žiupsnelis druskos šiek tiek sviesto šiek tiek džiūvesėlių Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Pyragas su varške ir špinatais
INGREDIENTAI: 2 lapai tešlos (sluoksniuota, bemielė) 200 gramų varškės 400 špinatų 1 vienetas kiaušinių šiek tiek sviesto 50 gramų kmynų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Nuplautus ir susmulkintus špinatus dėti į keptuvę su gabalėlių sviestu ir kelias minutes patroškinti. Atvėsusius špinatus sudėti į susmulkinta varškę, įberti kmynų ir viską gerai išmaišyti.
Receptas. Močiutės virtiniai ukrainietiškai
INGREDIENTAI: 4 vienetai kiaušinių 1 stiklinė varškės 1 stiklinė cukraus 1 arbatinis šaukštelis sodos ((nugesinta)) 1 žiupsnelis druskos 1 stiklinė miltai ((elastingai tešlai)) Įdarui: 2 stiklinės uogų (įvairios) Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įdėti sodą ir varškę, labai gerai išmaišyti. Įberti druskos ir persijotus miltus. Išminkyti tešlą.
Receptas. Juoda-balta
INGREDIENTAI: 200 gramų miltai 80 gramų kakavos 3 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai aliejaus 100 gramų varškės 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 100 gramų cukraus 50 mililitrų vandens (karštas) 400 mililitrų grietinėlės 50 gramų cukraus pudros 3 arbatiniai šaukšteliai želatinos Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Receptas. Varškės blyneliai
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės 2 vienetai kiaušinių 100 mililitrų pieno 100 gramų kvietinių miltų 1 valgomasis šaukštas cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki tirštumo. Varškę elektriniu plaktuvu išsukite su kiaušinių tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir pienu.
Receptas. Sunkus varškės pyragas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės ((bet kokio riebumo) ) 2 lapai tešlos ( (sluoksniuota bemielė, pakelis po 2x250 g) ) 200 gramų grietinės ((vidutinio riebumo) ) 100 gramų spanguolių 1 pakelis vanilinio cukraus 4 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai krakmolo 1 žiupsnelis citrinos rūgšties 2 valgomieji šaukštai cukraus Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Receptas. Kakavinis varškės pyragas
INGREDIENTAI: 200 gramų sviesto 200 gramų cukraus 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus 1 vienetas kiaušinių 300 gramų miltai 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 2 valgomieji šaukštai kakavos 500 gramų varškės 200 gramų grietinės 4 vienetai kiaušinių 100 gramų cukraus 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 2 valgomieji šaukštai krakmolo 1 vienetas apelsinų žievelės (tarkuota) 1 vienetas apelsinų sulčių Paruoš...
Receptas. Blynai su grūdėta varške
INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių 1 valgomasis šaukštas cukraus šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 130 mililitrų pieno 1 vienetas kiaušinių 150 gramų varškės (grūdėta) Paruošimo laikas: Apie 20 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite.
Receptas. Grūdėtos varškės salotos
INGREDIENTAI: 250 gramų varškės (grūdėta) 5 vienetai ridikėlių 1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti) šiek tiek druskos 1 arbatinis šaukštelis grietinės Paruošimo laikas: Apie 5 min. Porcijų skaičius: 2 PARUOŠIMO BŪDAS: Ridikėlius gerai nuplauti ir supjaustyti juostelėmis, susmulkinti krapus ir sumaišyti su grietine, varške ir truputėliu druskos.
Receptas. Virtiniai su varške, pagardinta peletrūnu
INGREDIENTAI: Tešlai: 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 stiklinė vandens 2 stiklinės miltai Įdarui: 0.5 kilogramo varškės (arba varškės sūris) šiek tiek druskos šiek tiek peletrūno (šviežias) šiek tiek grietinės Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą, iškočioti lakštą, pasidaryti norimo dydžio skritulius.
Receptas. Varškės apkepas
INGREDIENTAI: 500 gramų varškės 100 gramų cukraus 3 vienetai kiaušinių 100 gramų manų kruopų 50 gramų pieno 30 gramų sviesto 60 gramų abrikosų (džiovinti) šiek tiek vanilinio cukraus 50 gramų grietinės (15%) Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Abrikosus pamerkite į šiltą vandenį 10 minučių. Tada supjaustykite mažesniais gabaliukais.