sluoksniuota tešla

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „sluoksniuota tešla“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „sluoksniuota tešla“.

Receptas. Persikinės gėlytės

INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) 1 skardinė persikų (konservuoti arba švieži) 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 30 min. Porcijų skaičius: 6 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą supjaustyti 10 × 10 cm kvadratėliais, o į vidurį įdėkite po persiko puselę. Tada iki persiko padarykite pjūvius (lyg darytumėte voką) ir kiekvieną kampą sulenkite. Pyragėlius aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite įkaitintoje iki 180° temp. orkaitėje apie 20 minučių.
2022-03-03

Receptas. Skaniosios vištų blauzdelės tešloje

INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištiena (blauzdelės) 2 pakeliai sluoksniuotos tešlos 150 gramų sūris šiek tiek druskos šiek tiek pipirai (juodieji) 4 skiltelės česnakų šiek tiek prieskonių (vištienai) šiek tiek aliejaus 1 vienetas kiaušinių Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Vištos blauzdeles nuplauti, įtrinti druska, pipirais, trintu česnaku, vištienos prieskoniais.Marinuoti bent valandą.
2022-03-03

Receptas. Bandelės su bulvėmis ir žirniais

INGREDIENTAI: 200 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) šiek tiek petražolių 1 valgomasis šaukštas garstyčių (grūdeliai) 1 vienetas svogūnų 100 gramų žirnių (šviežūs arba šaldyti) 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 1 valgomasis šaukštas sviesto 3 valgomieji šaukštai sulčių (citrinų, šviežiai spaustos) 450 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Pirmiausia nuskutame ir mažais gabalėliais supjaustome bulves.
2022-03-02

Receptas. Bandelės su obuoliais

Turbūt lengvesnių bandelių su obuoliais nebandėte. INGREDIENTAI: 4 vienetai obuolių 1 pakelis sluoksniuotos tešlos 1 vienetas kiaušinių šiek tiek cinamono Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Išimkite sluoksniuotos tešlos lakštus ir šiek tiek nestipriai pakočiokite. Padalinkite trikampukais į keturias dalis. Obuolius supjaustykite ir dėkite ant tešlos trikampėlių. Pabarstykite cinamonu ir tešla apgaubkite obuolius.
2022-03-02

Receptas. Sluoksniuotos tešlos „sraigė“ su mėsa

INGREDIENTAI: 1 stiklinė ryžių 1 vienetas svogūnų 500 gramų kiaulės faršo 1 vienetas kiaušinių 5 vienetai kiaušinių (kietai virti) šiek tiek kvietinių miltų 80 gramų pieno šiek tiek aliejaus 1 kilogramas sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Virtus kiaušinius supjaustykite kubeliais. Išvirkite pasūdytame vandenyje ryžius, nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu. Sumaišykite virtus ryžius su 1 nevirtu kiaušiniu bei šiek tiek druskos.
2022-03-02

Receptas. Pyragėliai su paprikomis ir juoduoju kumpiu

INGREDIENTAI: 2 česnakų šiek tiek juodųjų pipirų 1 vienetas paprikų (raudona) 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus 60 gramų pieno šiek tiek druskos šiek tiek raudonėlių 300 gramų kumpio (juodasis Biovela) 400 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Papriką iškepti orkaitėje, nulupti odelę, išimti vaiskotį ir sėklidžius, supjaustyti kubeliais.
2022-03-02

Receptas. Pyragėliai su mėlynėmis

INGREDIENTAI: 1 valgomasis šaukštas cukraus pudros 1 vienetas kiaušinių (tryniai) 1 valgomasis šaukštas pieno 250 mililitrų uogienės (mėlynių) 2 vienetai sluoksniuotos tešlos (lakštai) PARUOŠIMO BŪDAS: Vieną tešlos lakštą ištieskite ant kepimo popieriaus ir išpjaukite iš tešlos 4 (15x10 cm) stačiakampius. Ant kiekvieno stačiakampio vidurio užkrėskite po šaukštą uogienės. Kiekvieną stačiakampį perlenkite per pusę ir užspauskite kraštus.
2022-03-02

Receptas. Pyragas su jautienos įdaru

INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 500 gramų jautienos faršo 1 vienetas kiaušinių šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai pomidorų pastos 4 vienetai svogūnų laiškų 1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų 500 gramų sluoksniuotos tešlos (bemielė) PARUOŠIMO BŪDAS: Jautieną, smulkintus svogūnų laiškus, druską, pipirus, pomidorų pastą sudedame į įkaitintą keptuvę ir pakepiname apie 15 minučių.
2022-03-02

Receptas. Sluoksniuotos tešlos pyragas su žuvies įdaru

INGREDIENTAI: 400 gramų bulvių šiek tiek juodųjų pipirų (malti) 150 gramų svogūnų šiek tiek druskos 200 gramų žuvies (filė) 500 gramų sluoksniuotos tešlos PARUOŠIMO BŪDAS: Žuvies filė supjaustoma smulkiais gabaliukais. Susmulkinami nulupti svogūnai. Bulvės nuskutamos ir susmulkinamos. Tešla iškočiojama ant sviestinio popieriaus lapo.
2022-03-02

Receptas. Apverstas prancūziškas obuolių pyragas

INGREDIENTAI: 100 gramų cukraus 4 vienetai obuolių 50 gramų sviesto 1 vienetas sluoksniuotos tešlos (lakštas) PARUOŠIMO BŪDAS: Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ištepti kepimo formą sviestu, suberti cukrų ir pakaitinti orkaitėje, kol cukrus karamelizuojasi. Tuomet sudėti į kepimo formą obuolių skilteles ir pakaitinti apie 6 min. orkaitėje.
2022-03-02
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų