grikiai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grikiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grikiai“.

Ragina grikius ruošti šiuo būdu: bus daug sveikesni

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Šios  šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų.
2024-04-16

Kviečia 30 dienų valgyti grikius: iššūkį skirs sveikuolės Vaištarienės atminimui

Prieš keturis metus, 2020-ųjų balandžio 3-iąją dieną netekome Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narės, chemijos mokslų daktarės, vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės. Moters atsiminimui, visi yra kviečiami jungtis į 30 dienų grikių iššūkį. Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „30 dienų iššūkis“ žmonės yra kviečiami prisijungti į 30 dienų iššūkį, kurio metu vieną, dvi arba tris dienas per savaitę reikia valgyti tik grikius.
50 2024-04-09

Gardūs grikių kotletai: tiks pusryčiams, pietums ir vakarienei

„Grikių kepsnelius kepu tada, kai nusibosta mėsos ir žuvies patiekalai, kai nesinori sunkaus maisto, ir šiaip, kuomet norisi ko nors ne kasdieniško  Grikių kepsneliai puikiai tiks tiek pusryčiams, pietums ir vakarienei. Pusryčiams kepsnelius galite patiekti su kiaušiniene, pietums – su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, o vakarienei – su salotomis“ – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
2024-02-22

Grikius dažnai iškeičia į šias kruopas: ragina išbandyti

Rūpinantis sveikata, vis dažniau ieškoma maisto produktų, kurie ne tik pasotintų, bet ir turėtų organizmą stiprinantį poveikį. Gilinamasi į įvairius ir net egzotiškus produktus, tačiau kartais pamirštami tradiciniai lobiai. Soros neabejotinai yra vienas jų – pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, stiklinės šių nebrangių kruopų užtenka paruošti skanius ir maistingus pusryčius visai šeimai.
2024-01-10

Taip gaminti grikiai išeis daug skanesni: užsirašykite receptą

Nustebinkite savo šeimą nepakartojamo skonio patiekalais – kremine moliūgu sriuba su krevetėmis ir miso grikiais su grybais. Kaip žingsnis po žingsnio paruošti šiuos gardžius patiekalus, pamatysite jau šį šeštadienį TV3 laidoje „Gardu gardu“. Kreminė moliūgų sriuba su krevetėmis Jums reikės: 1 vnt. didelio sviestinio moliūgo (~1kg nuvalyto) 1 vnt. didelio svogūno 2 vnt.
2023-10-27

Grikius ruoškite šiuo būdu: išeis daug skanesni

Grikius, kaip ir visus kitus grūdus, iš vakaro pamerkiame ir dedame į šaldytuvą. Užpilame didesniu kiekiu vandens – grikiai labai išbrinksta. Kitą dieną perplauname ir paverdame keletą minučių kol suminkštės. Svarbu nepervirti – jie jau išbrinkę. Visus grūdus ir ankštinius būtina mirkyti vandenyje, kad pašalintume gamtos sukurtas saugančias sėklas medžiagas, kurios gali būti kenksmingos mūsų organizmui ir imuninei sistemai.
2023-10-05

Pasakė, ar tikrai sveika valgyti grikius: kiti to nežino

Grikiai – kruopos, pasižyminčios daugybe sveikatai palankių savybių. Dėl gebėjimo augti atšiauriomis klimato sąlygomis ir skurdžiame dirvožemyje iki šiol šios kruopos nepraranda populiarumo ir vertinamos dėl naudingų maistinių savybių bei prieinamos kainos. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, grikiai savyje turi praktiškai visų žmogui reikalingų mineralų, tad jas tiesiog būtina įtraukti į savo mitybą.
2023-09-18

Taip ruošti grikiai išeis daug skanesni: ragina išbandyti

Parduotuvėse galime įsigyti dviejų rūšių grikių: skrudintų ir neskrudintų. Skrudinti grikiai dėl terminio apdorojimo maistingųjų medžiagų verte yra mažiau vertingi nei neskrudinti. Tačiau skrudinti labiau tiks tradicinei košei ruošti.  Ar žinojote, kad skrudintų grikių nereikia virti? Pakanka vakare juos užpilti vandeniu, ryte perplauti, galima pašildyti ir valgyti. Neturite tiek daug laiko? Užpilkite grikius karštu (apie 80°) vandeniu, šiltai uždenkite ir palaukite 30 min.
2023-08-11

Atskleidė daug skanesnį grikių ruošimo būdą: įtiks net išrankiausiems

Parduotuvėse galime įsigyti dviejų rūšių grikių: skrudintų ir neskrudintų. Skrudinti grikiai dėl terminio apdorojimo maistingųjų medžiagų verte yra mažiau vertingi nei neskrudinti. Tačiau skrudinti labiau tiks tradicinei košei ruošti.  Ar žinojote, kad skrudintų grikių nereikia virti? Pakanka vakare juos užpilti vandeniu, ryte perplauti, galima pašildyti ir valgyti. Neturite tiek daug laiko? Užpilkite grikius karštu (apie 80°) vandeniu, šiltai uždenkite ir palaukite 30 min.
2023-06-06

Kviečia 30 dienų valgyti grikius: iššūkį skirs sveikuolės Vaištarienės atminimui

Prieš tris metus, 2020-ųjų balandžio 3-iąją dieną netekome Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narės, chemijos mokslų daktarės, vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės. Būdama 50-ies, Ksavera įveikė nepagydomomis vadinamas ligas – Bechterevo ligą ir reumatoidinį artritą. Iki pat mirties, kurią moteris pasitiko būdama 88-erių, LSS sąjungos garbės narė nesirgo ir nevartojo jokių vaistų, rašoma pranešime spaudai.
2023-04-04
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų