kiaulės kojos
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kiaulės kojos“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kiaulės kojos“.
Receptas. Šaltiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų (skiltelė) šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 1 vienetas morkų šiek tiek petražolių šiek tiek salierų 0.5 vieneto svogūnų 200 gramų kiaulienos (neriebi) 750 gramų kiaulės kojų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kojos nuvalomos, sukapojamos, mėsa nuplaunama, prieskoninės daržovės supjaustomos.
Receptas. Mėsos slėgtainis
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai morkų 2 vienetai slyvų (ne džiovintos) 1 kilogramas kiaulės kojų (karka) šiek tiek druskos šiek tiek čili pipirų PARUOŠIMO BŪDAS: Karką išdarinėti, išimti kaulą, ir mėsą ištrinti su prieskoniais bei druska. Leisti šiek tiek pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Po to prikaišioti morkų, nuskustų ir supjaustytų skiltelėmis, bei mėlynųjų, ne džiovintų slyvų, taip pat supjaustytų skiltelėm.
Receptas. Apkepta virta karka
INGREDIENTAI: 1 vienetas česnakų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek laurų lapų (malti lapeliai) šiek tiek rozmarino 1 vienetas kiaulės kojų (karka) 100 gramų majonezo 2 arbatiniai šaukšteliai druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Karką virti apie valandą sūriame vandenyje su pipirais ir lapeliais. Po to išimti iš puodo ir aptrinti majonezu, pagardintu česnakais, rozmarinais, vėlgi lapeliais, pipirais ir druska. Kepti orkaitėje apie 45 min. Tinka Kalėdoms.
Receptas. Žemaitiškas šiupinys
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų 2 vienetai laurų lapų (lapeliai) 350 gramų miežių (kruopos) 1 vienetas morkų 350 gramų žirnių 1 vienetas kiaulienos (uodega) 1 vienetas kiaulės kojų 800 gramų kiaulienos galvų šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės galva, koja, uodega nuplaunama, sukapojama ir išverdama pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Išvirusi mėsa išimama, o į tą skystį suberiamos kruopos bei žirniai.
Receptas. Naminė šaltiena
INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulienos ((karka)) 2 vienetai kiaulės kojų šiek tiek druskos šiek tiek pipirai 3 vienetai laurų lapų Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 10 PARUOŠIMO BŪDAS: Karką susmulkinti, perskelti per pusę. Sudėti į puodą, užpilti apie 5 -7 litrus vandens, kad gerai apsemtu. Virti apie 2 val. Išvirusią mėsą reikia atskirti nuo kaulų ir susmulkinti, po to ją sudėti atgal į tą patį skystį, kur virė.
Receptas. Kepta karka
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų šiek tiek juodųjų pipirų (žirneliai) šiek tiek laurų lapų šiek tiek kiaulės kojų (karka) šiek tiek pomidorų padažo šiek tiek druskos PARUOŠIMO BŪDAS: Karką dėti į puodą, pilnai užpili vandeniu ir virti. Užvirus vandeniui, sudėti pagal skonį lauro lapelius, pipirus, druską bei kelias česnakų skilteles. Virti apie 1,5valandos, nuolat dapilant vandens, kad būtų apsemta.
Receptas. Vind'alhos - kepta kiaulės koja
INGREDIENTAI: 30 česnakų 1 sauja kalendrų (lapeliai (kinza)) 1.5 kilogramo kiaulės kojų (be kaulo) 150 mililitrų alyvuogių aliejaus 250 mililitrų baltojo vyno šiek tiek druskos (jūrinė) 6 vienetai čili pipirų 4 vienetai žaliųjų citrinų PARUOŠIMO BŪDAS: Iš sutrinto česnako, susmulkintų kalendros lapelių, susmulkintų čili pipirų, laimų sulčių, vyno ir alyvuogių aliejaus sumaišyti marinatą.
Receptas. Kiaulės kojytės su raugintais kopūstais
INGREDIENTAI: 1 vienetas laurų lapų (lapelis) 1 arbatinis šaukštelis mairūnų 1 vienetas svogūnų 375 gramai žirnių (švieži) 4 vienetai kiaulės kojų 1 kilogramas raugintų kopūstų šiek tiek druskos 3 vienetai kadagio uogų PARUOŠIMO BŪDAS: Žirniai išlukštenami, perrenkami, perplaunami šaltame vandenyje ir, įbėrus mairūno bei druskos, verdami, kol suminkštėja.
Receptas. Kiaulės kojų salotos
INGREDIENTAI: šiek tiek česnakų 2 vienetai morkų 2 vienetai petražolių 0.5 vieneto salierų 4 vienetai kiaulės kojų 3 valgomieji šaukštai acto 8 stiklinės vandens šiek tiek druskos 3 valgomieji šaukštai aliejaus PARUOŠIMO BŪDAS: Nuvalytos kiaulės kojos apipilamos vandeniu ir užvirinamos. Kai užverda, pasūdoma, sudedamos prieskoninės daržovės ir verdama ant silpnos ugnies ilgai, kol mėsa bus minkšta.
Receptas. Šaltiena
INGREDIENTAI: 3 česnakų 2 vienetai svogūnų 1 vienetas kiaulienos (kulnas) 2 vienetai kiaulės kojų šiek tiek druskos šiek tiek citrinpipirių šiek tiek provanso žolelių Paruošimo laikas: Apie 5 min. PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės kojas bei kulną sudeda į dubenį ir pabarstome druska, SANTA MARIA Provanso prieskoninėmis žolelėmis, citrinpipiriais, sutarkuojame česnaką, paliekame nakčiai. Ryte sudeda viską į puodą, įmetame svogūną ir verdame geras 4-5 val.
REKLAMA
REKLAMA
Receptas. Naminė šaltiena Kalėdoms
INGREDIENTAI: šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek kalendrų šiek tiek laurų lapų 2 vienetai morkų šiek tiek petražolių (šaldytos) 1 vienetas svogūnų 2 vienetai kiaulės kojų 2 vienetai kiaulės ausų šiek tiek druskos 1 vienetas kiaulės karkos PARUOŠIMO BŪDAS: Mėsą, švariai nuskustą, aptrinti druska, pipirais, lapeliais ir šaltai palaikyti parą.
Receptas. Kepta karka su alumi
INGREDIENTAI: 2 česnakų 1 valgomasis šaukštas kmynų 2 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas paprikų 1 valgomasis šaukštas garstyčių (aštrios) 1 vienetas kiaulės kojų (karka) 0.5 litro alaus (tamsusis) šiek tiek druskos 8 valgomieji šaukštai aliejaus šiek tiek baltųjų pipirų (malti) PARUOŠIMO BŪDAS: Kiaulės karką gerai nuplauti ir nusausinti ir gerai įtrinti druska, smulkintų česnakų, pipirais, kmynais ir paprikų milteliais.
Alaus festivalis „Oktoberfest“: nevaržomos linksmybės ir didžiakrūtės padavėjos
Garsiajame alaus festivalyje „Oktoberfest“ Vokietijoje šiais metais apsilankė 6,4 mln. žmonių. Tai yra maždaug puse milijono mažiau nei 2011-aisiais. Nepaisant to, verslininkai džiaugiasi pelnu. Šventėje parduota 6,9 mln. bokalų alaus, suvalgyta 116 jaučių, 57 veršeliai ir tūkstančiai vienetų keptų viščiukų.
Šiais metais 179-ajame alaus festivalyje Miunchene apsilankė svečių iš mažiausiai 70 pasaulio šalių, tarp jų - Kuveito, Namibijos, Azerbaidžano ir Kaimanų salų.