• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 30 česnakų
  • 1 sauja kalendrų (lapeliai (kinza))
  • 1.5 kilogramo kiaulės kojų (be kaulo)
  • 150 mililitrų alyvuogių aliejaus
  • 250 mililitrų baltojo vyno
  • šiek tiek druskos (jūrinė)
  • 6 vienetai čili pipirų
  • 4 vienetai žaliųjų citrinų

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Iš sutrinto česnako, susmulkintų kalendros lapelių, susmulkintų čili pipirų, laimų sulčių, vyno ir alyvuogių aliejaus sumaišyti marinatą. Kiaulieną subadyti šakute, apipilti marinatu, indą uždengti ir parą ar ilgiau pamarinuoti.
    Orkaitę įkaitinti iki 240 laipsnių, išimti kiaulieną iš marinato, nubraukti česnakus, įdėti į kepimo formą ir įkišti į orkaitę.
    Marinatą padalinti per pusę.
    Kepti apie 30-40 minučių, vis pašlakstant puse marinato. Sumažinti ugnį ir kepti dar apie 1 valandą, kol perdūrus šakute ištryškusios sultys bus visai skaidrios.
    Kiaulieną išimti, į kepimo formą supilti kitą pusę marinato ir 10 minučių pavirinti. Perkošti, patiekti su kiauliena.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų