Barankytės su faršu ir sūriu
- Ingredientai
20 vanilinių (arbatinių) barankyčių;
400 g faršo;
1 kiaušinis;
prieskoniai;
truputis česnako;
200 g fermentinio sūrio;
truputis majonezo;
pomidorų padažo;
įvairios daržovės pagal savo skonį (arba tiesiog salotų, tinka viskas).- Gaminimas
-
Barankytes pamirkyti šiltame vandenyje 20-30 min. Kol jos mirksta, pasiruošti faršą. Į faršą dėti kiaušinį, truputi česnako, prieskoniu, įpilti pora šaukštų aliejaus ir grietinės. Viską sumaišyti. Skardele iškloti foliją, truputi patepti aliejumi, tada dėti išmirkytas barankytes. Į jų vidų su kauburėliu pridėti faršo. Taip paruoštas barankytes dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 180 temperatūroje apie 30 min.
Kol mūsų patiekalas kepa, susitarkuoti fermentinį sūrį ir pasipjaustyti šviežių daržovių (kokias mėgstate. Galima naudoti agurką ir pomidorą, bet tinka ir įvairios salotos). Ant iškeptų barankyčių su faršu viršaus dėti po šaukštelį majonezo ir užbarstyti tarkuoto sūrio. Dėti vėl į orkaitę, kad išsilydytu sūris.
Pasiruošti padažą: tiesiog lygiomis dalimis sumaišyti majonezą su pomidorų padažu. Į lėkštę dedame pasiruoštas daržoves (ar salotas), į indelį įpiltą padažą, keptas barankytes papuošti krapų šakele.
Gairės: Barankytės, faršas, kiaušinis, prieskoniai, česnakas, fermentinis sūris, majonezas, pomidorų padažas, įvairios daržovės.
Receptą atsiuntė: Mama.lt
|
|

Jūros lydeka su "PIK NIK" sūrio lazdelėmis





Jūros lydekos file su oda, jei norime tai susipjaustome smulkiau, bet šiaip galima ir nesmulkintą... |

Makaronai su dilgėlių pesto





Dilgėles užpilti verdančiu vandeniu, nukošti, įmesti petražoles ir viską pasmulkinti trintuvu. Saulėgrąžas... |

Lazanija su špinatais ir varške





Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi... |

Kimšti vištienos ketvirčiai





Vištienos odelę gražiai nulupame nuo mėsytės, mėsytę sumalame, pridedame truputį faršo,... |

Spageti su troškintomis dešrelėmis





Spageti išverdame sūdytame vandenyje. Kol verda spageti, supjaustome svogūno galvą, sudedame į keptuvę ir... |

Kepsniai iš faršo





Faršą pasiruošiame kaip kotletams.Tada imame po gabalėlį ir labai plonai suspaudus ir apvoliojus... |

Širdelių guliašas





Širdeles nuplauname, sudedame į dubenį supilame 3 šaukštus acto įpilame vandens, kad apsemtų ir... |

Bulvių apkepas su kumpiu





Kumpi susipjaustome šiaudeliais,o svogūną kubeliais - viska dedame į keptuvę ir lengvai apkepame (kad... |

Gardžios keptos bulvės





Bulvės nulupamos, nuplaunamos ir supjaustomos, į keptuvę įpilamas aliejus , įkaitinama ir sudedame bulves kepti,... |

Makaroniukai "Greitukai" su kiaušiniais





Makaronai (galima ir "Mivina" maišeliai su vištienos skoniu po ~69 cnt), sutraiškyti... |

Išsigandęs plovas





Ryžiai paverdami 5- 7 min. Kiauliena supjaustoma kubeliais, išverdami pasūdytame vandenyje. Morkos... |

Pamorkavęs šampiukų troškinys





Šampinjonus, svogūnus, česnakus supjaustome, morka per burokinę tarką sutarkuojama. Viskas sudedama į... |

Baltieji ryžiai gardinti vynu





Sūrį sutarkuoti smulkia tarka. Svogūną supjaustyti smulkiai. Įkaitiname gilioje keptuvėje aliejų ir suberiame... |

Farširuotas karpis





Nulupti oda nuo pilvo. Užmarinuoti ją (pipirai, druska, žuvies prieskoniai). Galima palikti nakčiai. Mėsą atskirti... |

Maskvietiškas žuvies apkepas





Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir pačirškinkite svieste tol, kol dailiai pagels. Žuvies file... |